Pressbild

Sverigedemokraterna större än Miljöpartiet

Publicerad 4 juni 2012 kl 10.22

Inrikes.Sverigedemokraterna blir tredje största parti i och får 8,7 procent i Aftonbladet/United Minds mätning för juni. Därmed lockar det invandringskritiska partiet fler sympatisörer än vad Kristdemokraterna och Centerpartiet gör tillsammans.

Gilla artikeln på Facebook

Carl Melin, opinionschef på United Minds, säger till Aftonbladet att SD:s lyft till 8,7 procent bland annat kan förklaras med imam-avslöjandet i SVT:s ”Uppdrag granskning” och statsministerns uttalande om invandrares arbetslöshet och ”etniska svenskar mitt i livet”.

Kulturmarxistiska Miljöpartiet, som förespråkar en helt fri invandring till Sverige samt obegränsad tillgång till välfärd för invandrarna, får se sig rejält omsprunget och blir nu Sveriges tredje minsta parti. Både Kristdemokraterna och Centerpartiet skulle nämligen åka ur riksdagen om det var val idag.

Inte ens med Sverigedemokraternas stöd skulle Fredrik Reinfeldt kunna sitta kvar som statsminister. Istället får det rödgröna blocket ensam majoritet och Sverigedemokraterna förlorar sin vågmästarställning.

För ett par veckor sedan hamnade SD på 10 procent i en mätning från Sentio. Resultatet från den undersökningen publicerades emellertid inte i en enda etablerad svensk tidning.


Nyheter från förstasidan

Coronarestriktioner hävs i september

Fyra månader kvar. Krogen får ha öppet till 22:30 från och med 1 juni.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.