SVT mörkar stora demonstrationen mot SVT

Publicerad 4 februari 2024 kl 16.48

Media. Statliga Sveriges Television fann det inte lönt att rapportera om den demonstration som samlade cirka 800 personer utanför tv-huset i helgen, där demonstranterna krävde ett mindre propagandistiskt och mer mångsidigt SVT.

Dela artikeln

Demonstranterna stod bakom ett upprop som bland annat krävde att SVT skulle släppa propagandaperspektivet och istället vara sakliga och släppa fram olika perspektiv.

"Speciellt måste rapporteringen om vaccinernas biverkningar, NATO, migrationen, klimatet och könsfrågor bli saklig och allsidig", skrev demonstranterna i uppropet.

Ett annat krav var att sparka SVT-direktören Hanna Stjärne och att "avideologisera SVT och SR".

"Bort med extremister som går de internationella finansintressenas ärenden", hette det bland annat i uppropet, troligen med referens till att Stjärne för några år sedan medverkade till att vänster­extrema Researchgruppen fick en så kallad guldspade för att ha jagat invandringskritiska pensionärer åt Bonniers.

På söndagen rapporterade P4 Stockholm något oväntat om demonstrationen mot sig själv.

Enligt P4 deltog ett 500-tal deltagare i en demonstration mot public service "som demonstranter upplever som partiska", uppgav radion.

På SVT valde man dock en annan strategi och mörkade helt demonstrationen, som i huvudsak var riktad mot SVT. Även SVT Nyheter Stockholm valde att helt mörka demonstrationen. Den enda nyheten från samma kvarter publicerades sent igår, och då handlade det om en brand i en lägenhet på Gärdet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.