SVT-turkens hån mot Jennifer, 16: "Lämna Malmö"

Publicerad 20 juli 2020 kl 14.49

Politik. "Lämna Malmö". Det blev uppmaningen till 16-åriga Jennifer från SVT-komikern Filip Dikmen när hon skojade om skottsäkra västar. Nu får invandrarprofilen kritik för utspelet.
 "Osmakligt", skriver den moderate riksdagsmannen Hanif Bali.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under lördagen som 16-åriga Jennifer Törnros, aktiv i Kristdemokraternas ungdomsförbund, besökte Skånes största stad. "Befinner mig just nu i Malmö, finns det någon här som säljer skottsäker väst? Skriv i DM", skojade hon på Twitter.

Men det var ett skämt som inte föll i god jord hos komikern Filip Dikmen, en syrian bosatt i Landskrona med turkisk invandrarbakgrund som bland annat synts i statliga Sveriges television. "Lol kan denna alien head ass lämna Malmö och åka tillbaka till Mars där hon hör hemma", blev invandrarkomikerns svar.

Det som följde på det var en lång rad av allt grövre påhopp på den 16-åriga flickan från andra invandrare eller "blattetwitter", som Dikmen kallar dem. Bland annat önskade några livet ur henne medan andra vill att alla vita kvinnor ska utrotas. "Shout out till alla tweets från blattetwitter jag inte vågar gilla men skrattar högt åt", kommenterade Dikmen hatkommentarerna.

Men det är inte alla invandrare som roas av påhoppen och dödshoten mot Jennifer Törnros. En av dem som reagerat är den moderate riksdagsmannen Hanif Bali, som inte är turk utan från Iran.

"Hon skämtar på bekostnad av trashet som försatt Malmö i terror. Det var inget osmakligt alls med det skämtet. Ditt däremot", skriver han på Twitter.

Filip Dikmen menar emellertid att det är okej att håna Jennifer Törnros eftersom hon är vit och därför inte etniskt tillhör de invandrare som skjuter ihjäl varandra i Malmö.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.