SVT:s program om analsex för män får kritik

Publicerad 18 januari 2024 kl 14.37

Media. Statliga SVT har släppt en dokumentär om manlig prostatastimulering som anklagas för att vara ett motbjudande och taffligt försök att provocera skattebetalarna.

Dela artikeln

"Svenska män har en hemlighet. Cirka fem centimeter in i rumpan sitter en källa till orgasm som inte alla vet om eller vågar utforska."

Så lyder presentationen till "Anal extas", som går att se på SVT Play.

I programmet deltar diverse b-kändisar – bland andra Julia Franzén och Bingo Rimér – som pratar om manligt analsex.

Dokumentären följder vidare "carbonaraparet" Ida och Arvid från dokusåpan "Gift vid första ögonkastet" när de åker på "sexkurs" till "Venusgården" i Skåne.

Där tas de emot av en gammal kvinna som visar upp hur hon stimulerar en äldre mans prostata genom att trycka upp sin hand i hans anus medan han hänger i kedjor från taket. Allt visas explicit i programmet, inklusive mannens könsorgan.

Många tittare frågar sig vad poängen med programmet över huvud taget är.

"Jag har inte kollat på SVT på säkert 10 år, men va tvungen och trycka på länken, Vad i helvete är det för jävla skit man producera nu för tiden, SVT har ju för fan tappat det helt. Så går det när man tillåter vänsterpacket ta över media", skriver en användare på Flashback.

På Twitter skriver en kvinna:

"Staten ska inte ta pengar från mig och producera rövhålspropaganda."

Men inte ens vänstern är imponerad av "Anal extas". I Svenska Dagbladet skriver den radikala vänsterjournalisten Johannes Klenell: "Hur kan 47 minuter om att ta saker i tvåan bli så tråkiga?".

Vänstertidningen Expressens Martina Montelius konstaterar besviket att programmet är "helt i linje med vår tids tillkämpat obesvärade sexsyn".


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.