Elever på Stenhammarskolan. Eleverna på bilden har inget med tafsuppmaningen att göra.

Tafsuppmaning sprids på invandrarskola – polisen: "Brottsligt"

Publicerad 10 april 2021 kl 11.36

Inrikes. En uppmaning om att tafsa på andra elever sprids bland elever på Stenhammarskolan i Flen. Det rapporterar flera medier. Nu går polisen ut och varnar för uppmaningen – och kallar den brottslig.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt inlägg från tonårsföräldrar på Facebook spreds i slutet av mars månad ett slags kedjebrev på det sociala mediet Tiktok om att 15 april skulle utses till en "tafsardag".

Uppmaningen uppges ha gått ut på att ”tafsa” på andra elever, filma och lägga ut filmen i sociala medier. En av de skolor som uppmaningen spridits på är Stenhammarskolan i Flen. I tisdags skickade därför skolans rektor ett brev till alla föräldrar med barn på skolan för att varna för kedjebrevet.

"Vi vill med detta brev uppmärksamma er föräldrar och prata med era barn om det allvarliga i röra någon mot dennes vilja, samt filma utan tillstånd och dela på sociala medier", står att läsa i brevet, som Expressen publicerat.

Stenhammarskolan är en skola där majoriteten av eleverna, omkring 60 procent, har utländsk bakgrund.

Nu går polisen ut nationellt och varnar för kedjebrevet och uppmanar elever att inte tafsa på andra elever.

"Att tafsa på någon är sexuellt ofredande. Att filma när man gör det kan vara kränkande fotografering. Att sedan sprida filmen är olaga integritetsintrång och/eller barnpornografibrott", skriver polisen på Facebook.

"Det här är brott som du kan hjälpa till att förhindra", skriver polisen samt uppmanar föräldrar och andra vuxna att vara uppmärksamma på vad som händer på skolan och på nätet.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.