De fyra åtalade eritreanerna.

Åtalet: Turades om att våldta utvecklingsstörd kvinna

Publicerad 31 juli 2018 kl 15.57

Inrikes. Fyra eritreaner, som uppger sig vara mellan 17 och 20 år, åtalas nu för att ha gruppvåldtagit en utvecklingsstörd kvinna i Bromma.

Dela artikeln

Våldtäkten ägde rum den 5-6 maj 2018. Enligt åtalet tvingade de fyra afrikanerna med våld den utvecklingsstörda kvinnan till anala och vaginala samlag. De ska ha förgripit sig på henne "i en följd och växelvis".

I samband med gruppvåldtäkten höll de fast kvinnan i armarna och benen, vilket orsakade henne blåmärken på benen och armen. Våldtäkterna orsakade även orsakade även kvinnan smärta och "en spricka i underlivet", skriver åklagaren.

Enligt åtalet har kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation "dels på grund av sin utvecklingsstörning, dels på grund av att hon varit ensam med fyra gärningsmän i en för henne obekant miljö".

"Brottet bör bedömas som grovt dels med hänsyn till att de fyra tilltalade gemensamt förgripit sig på målsägande A, dels eftersom målsägande A lider av en utvecklingsstörning, varvid gärningen präglats av särskild hänsynslöshet och råhet."

Åklagaren yrkar att alla fyra ska utvisas om de döms för brottet. Samtliga är medborgare i Eritrea.

Fria Tider har sökt kammaråklagare Helena Wigilius, men enligt åklagarkammaren är hon inte tillgänglig för att kommentera målet förrän på fredag.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Misstänkt väskmördare gömmer sig utomlands

Polisen går ut med namn och bild. Kvinnor gripna i USA för inblandning i mordet på Värmdö.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.