Rebecka Roos.

"Terrordrottningens" nya brott efter gängmisshandeln av SD-toppens sambo

Publicerad 3 mars 2021 kl 15.40

Inrikes. Rebecka Roos dömdes för att tillsammans med andra vänsterextremister ha gängmisshandlat SD-toppen Martin Kinnunens sambo på nationaldagen. Nu döms den 31-åriga vänsteraktivisten återigen till fängelse, rapporterar Avmaskerat.

Gilla artikeln på Facebook

Lördagskvällen den 6 juni 2009 var Martin Kinnunen och hans sambo på väg hem från ett restaurangbesök i Stockholm.

Kinnunen hade tidigare på dagen deltagit i en kampanj inför EU-valet. På tunnelbanan kände sig paret förföljt av en person med svarta solglasögon och beslutade sig för att gå av vid Gullmarsplan för att ta en taxi resten av vägen.

Där överfölls SD-toppen och hans sambo av ett en grupp på fem personer som slog ned dem på marken och sedan fortsatte att mata slag och sparkar mot paret.

– Nassesvin! Rasister! skrek angriparna under den brutala misshandeln.

En del av misshandeln mot Kinnunens sambo – som fick en hjärnskakning efter att ha slagits i huvudet med ett knogjärn – fångades av övervakningskameran:

Rebecka Roos, som efter dådet fick namnet "Terrordrottningen" på Flashback, dömdes tillsammans med två andra vänsterkvinnor för dådet. Roos dömdes till tio månaders fängelse för misshandeln av Kinnunens sambo.

Den idag 31-åriga vänsterextremisten har efter att ha släppts ur fängelset fortsatt att begå brott, skriver Avmaskerat – en sajt som granskar vänsterns kriminella aktiviteter i Sverige.

Den 19 februari i år dömdes hon av Södertörns tingsrätt till 2.000 kronor i böter för att ha stulit varor för 380 kronor på Ica Maxi i Flemingsberg. Det brottet begicks den 25 januari 2021.

Mindre än en vecka efter den domen dömdes den 31-åriga vänsterkvinnan på nytt, denna gång av Stockholms tingsrätt, för två till fall av stöld som hon begick förra året samt ett fall av narkotikabrott. Domen meddelades trots att Rebecka Roos inte hade dykt upp under rättegången, skriver Avmaskerat.

Denna gång blev straffet en månads fängelse. Att hon döms till fängelse beror på att hon förra året dömdes till två månaders fängelse, en dom som också gällde stöld och narkotikabrott, och under sin villkorliga frigivning begick en ringa stöld i oktober 2020.

Rebecka Roos hade under 2019 också en tvist med Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd i Stockholm. Hon protesterade då mot att hennes socialbidrag dragits in eftersom hon inte följt sin planering och två gånger försovit sig och missat sin missbruksbehandling, rapporterar Avmaskerat.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

EU:s nationalister enade – bojkottas av SD

Träffades i Warszawa. Ska samarbeta mot invandring och för nationell suveränitet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.