Anklagelserna mot Hanif Bali

Therese i Stockholm: Jag polisanmäldes också för att ha krävt sexbilder av 17-åringen

Publicerad 15 september 2021 kl 22.55

Inrikes. Många tvivlar på uppgifterna om att den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, 34, ska ha försökt pressa en idag 17-årig flicka inom partiets ungdomsförbund att skicka sexbilder till honom. En av tvivlarna är småbarnsmamman Therese från Stockholm, som i våras själv polisanmäldes för att ha utsatt samma flicka för samma sak.

Gilla artikeln på Facebook

Det började med att Therese i maj i år kommenterade ett inlägg på Twitter från en kvinnlig invandrarpolitiker från Vänsterpartiet. I inlägget hade politikern lagt upp en "sexig" bild på sig själv iförd en påfallande kort kjol.

– Jag skrev något i stil med: "Du hittade ingen kortare kjol?", berättar Therese för Fria Tider.

I diskussionen, som Fria Tider tagit del av, ser man hur 17-åringen plötsligt och till synes helt opåkallat dyker upp och skickar en bild på sig själv i en kort kjol. Inlägget är markerat som ett svar till Therese, och 17-åringen anklagar Therese för att vara en "moralpolis" och undrar om bilden är godkänd enligt hennes normer.

Therese svarar den unga kvinnan att hon är jättesnygg, men att hon förstår att 17-åringen söker konflikt och meddelar att hon själv inte har något intresse av att delta i en sådan.

– Men sen fortsatte hon pressa på och jag skrev då att även du bekänner ju dig ju till en anständighetens gräns, säger Therese.

I det replikskifte som följer skriver Therese att inte heller den unga kvinnan visar upp sig naken på nätet, så uppenbarligen har hon också någon sorts gränser för sitt beteende. Och det borde man kunna kalla anständighet, enligt Therese.

– Jag avslutade resonemanget ungefär såhär: "Men kom igen, om nakenhet nu är idealet, lägg ut då? Sätt ord på vad som hindrar dig".

En tid senare får Therese reda på att hon har blivit polisanmäld för så kallad grooming, det vill säga kontaktsökande med underåriga i sexuellt syfte. Hon tror att det var en grupp twittrande vänner till 17-åringen som drivit på och legat bakom anmälan.

– Den lades ner direkt när den kom in för att offret måste vara under 15 år och det hade de inte ens kollat upp, uppenbarligen, säger Therese till Fria Tider.

Många på nätet har tagit Thereses uppgifter och skärmdumpar av diskussionen med 17-åringen till grund för att avfärda anklagelserna mot Hanif Bali, som är snarlika. I diskussionerna där Therese och 17-åringen deltar figurerar även en 24-årig iransk juriststudent bosatt på Västkusten, som av källor till Fria Tider beskrivs som en sorts arkitekt bakom drevet mot Hanif Bali. Iraniern är för närvarande föremål för granskning av Fria Tiders grävgrupp, som gärna tar emot tips via e-post eller anonymt via webbformulär.

Själv säger Therese inte att hon vet något om anklagelserna mot Hanif Bali, men konstaterar samtidigt att det uppenbarligen inte är första gången som den unga kvinnan för fram liknande anklagelser.

– De var absurda i mitt fall, förstås. Jag ville göra en poäng som gick ut på att även den här unga kvinnan har någon sorts gränser och uppfattning om anständighet, vilket hon inte ville kännas vid. Och då kontrade jag hennes anklagelse om att vara moralpolis med ett retoriskt exempel, och blev alltså polisanmäld för det.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.