Gruppvåldtäkten i Visby

Tidningarna på Gotland nöjda med sin kampanj

Media. De senaste dagarna har de tre tidningarna på Gotland, som alla ägs av Gotlands media AB, gått ihop i en "markering tillsammans" mot den proteströrelse som växt fram på ön.
– Många gotlänningar uppskattar inte besök av nazistiska grupperingar, säger Gotlands allehandas nyhetschef Eva Buskas till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det har varit två tumultartade veckor på Gotland efter att en rullstolsbunden kvinna anmält att hon utsatts för en grupp­våldtäkt i ett hus i Visby. En grupp ensamkommande flyktingbarn har pekats ut som förövare, men de fem män som först anhölls för brottet är sedan nästan två veckor tillbaka på fri fot.

Många har protesterat mot att de misstänkta gärningsmännen släpptes och demonstrationer har avlöst varandra. Under förra veckan lanserade därför de tre tidningarna Gotlands tidningar, Gotlands allehanda och Hela Gotland en gemensam motkampanj.

Under gårdagen kulminerade kampanjen när 300 människor samlades i Visby till en demonstration "mot rasism och sexism". Demonstrationen anordnades av Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet och flyktingbarn i rosa Fi-västar gick i täten för den.

"Inte så konstigt"
Eva Buskas är nyhetschef för Gotlands allehanda, en av de tre tidningar som deltagit i kampanjen. Hon berättar för Fria Tider att många gotlänningar har reagerat på den mediala kampanjen.

– Skriver man om den här typen av frågor så är det folk som reagerar, det är inte så konstigt. Något hot känner jag däremot inte till, säger hon.

Själv har Buskas fått ett 20-tal mejl i sin inkorg som hon beskriver som "negativa".

Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.