"Till podiet": Skyltarna som guidar Joe Biden

Publicerad 11 juli 2024 kl 11.49

Utrikes. President Joe Bidens personal förbereder synnerligen pedagogiska skyltar och dokument för att guida honom genom olika evenemang, avslöjar Axios. Det rör sig bland annat om stora foton och text som visar åldringens exakta väg till talarstolen.

Dela artikeln

Sedan juni har vissa demokrater frågat sig om den extrema noggrannheten hos Joe Bidens medarbetare inför olika evenemang syftar till att försöka dölja presidentens höga ålder och begränsningar.

En person som bemannade ett enkelt insamlingsevenemang beskriver hur det hela behandlades med samma noggrannhet som ett Nato-toppmöte, skriver Axios.

Vita huset skickar inför varje evenemang en mall till personalen. En sådan mall, som Axios nu publicerar, innehåller stora bilder och texter som "Vy från talarstolen" och "Gångväg till talarstolen".

En tidigare medarbetare uttrycker överraskning över att en erfaren politiker som Joe Biden behöver sådana detaljerade instruktioner.

Två tidigare medarbetare noterar att förberedelsedokumenten har förändrats sedan Biden var vicepresident, med mer fokus på fotografier idag, skriver Axios.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.