Så går tongångarna på Timbro efter att vänstern gått till attack på Twitter.

" />

Så går tongångarna på Timbro efter att vänstern gått till attack på Twitter.

" />

Så går tongångarna på Timbro efter att vänstern gått till attack på Twitter.

" />
Foto: Emilia Öije

Timbro smädar Tryckfrihets­sällskapet efter vänsterkrav

Publicerad 10 mars 2012 kl 10.28

Inrikes.Timbrochefen Roland Poirier Martinsson skulle delta på ett möte med Tryckfrihetssällskapet. Men efter att ha utsatts för twittermobbning av Expo och vänsterliberala journalister valde Martinsson inte bara att vika ned sig - han fortsatte dessutom med att smäda sin vän Ingrid Carlqvist i syfte att visa sitt avståndstagande till föreningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet på mars som Roland Poirier Martinsson skulle ha deltagit på ett seminarium som Tryckfrihetssällskapet anordnade om genusforskning tillsammans med jämställdhetsdebattörerna Pär Ström och Tanja Bergqvist.

Men när Martinsson, som är chef för Timbro medieinstitut och ofta beskrivs som en "konservativ debattör", fick höra från arga vänsterjournalister att Tryckfrihetssällskapet - som verkar för yttrandefrihet - gav utrymme för åsikter som är invandrings- och islamkritiska så beslutade han sig för att omedelbart ställa in sitt deltagande och "ta totalt avstånd" från organisationen.

En lång rad vänster- och socialliberala journalister gick till attack mot Martinsson på Twitter. Bland dem fanns Expressens ledarskribent Johannes Forssberg, Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg, Sydsvenskans Andreas Ekström och de antirasisterna journalisterna Annika Hamrud och Camilla Rågfors.

Vänsterextrema grupper hörde även av sig till Martinssons överordnade:

"En undran i all välmening, vad har timbrofolk att göra på en tillställning med tryckfrihetssällskapet?" skrev Expo-journalisten Johannes Jakobsson i ett varnande inlägg till Timbros VD Markus Uvell.

Efter påtryckningarna valde Roland Martinsson att ta totalt avstånd från Tryckfrihetssällskapet och be om ursäkt till de socialliberaler och vänsterprofiler som gått till gruppattack på Twitter.

I ett stort antal twitterinlägg bedyrar Martinsson sin oskuld. Att han tackade ja till att delta på seminariet med hade bara att göra med att han kände grundaren Ingrid Carlqvist sedan lång tid tillbaka och inte kände till vad föreningen stod för, skriver han på sin Twitter.

För att göra botgöringen total försöker Martinsson dessutom smäda Tryckfrihetssällskapet och sin vän Ingrid Carlqvist. Han är särskilt upprörd över att föreningen tillämpar tryckfrihet i sin Facebookgrupp och låter medlemmarna posta nästan vad som helst.

"Det går inte att vara en acceptabel förening och tillåta en sådan Facebookdiskussion", skriver han och tar därefter tacksamt emot en rad ryggdunkningar från socialliberalt och marxistiskt håll.

Timbros VD Marcus Uvell levererar sedan en replik som kan få läsaren att undra om han försöker göra parodi på så kallad politisk korrekthet. Så är dock inte fallet.

"Vi [deltar] inte i arrangemang ordnade av rättshaveristiska rasistorganisationer", skriver Marcus Uvell på fullaste allvar på Twitter.


Nyheter från förstasidan

"Folkförrädare": Raseriet mot M efter DCA-omröstningen

Storm när partiet skryter om avtalet med USA. "Vi kommer alltid minnas dagen ni sålde ut Sveriges suveränitet."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.