Det somaliska flyktingbarnet döms till ett lägre fängelsestraff än minimistraffet för våldtäkt på grund av sin påstådda ålder. Själv har han uppgett att han är "en familjefar".

Tog en paus i våldtäkten när han insåg att flickan var könsstympad

Publicerad 26 juni 2019 kl 18.50

Inrikes. Norrlandssomaliern försökte under brutala former våldta en flicka, men tog en paus när han såg att flickan var könsstympad. När afrikanen förberedde sig på att våldta henne på nytt – nu utrustad med olja – passade flickan på att springa ut ur lägenheten med endast bh på sig. Två "svenska killar" hjälpte henne att larma polisen, och nu slipper våldtäktsmannen utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Natten till den 3 november 2018 försökte Mahamuud, som uppger sig vara född 1999, våldta en 17-årig flicka i en lägenhet i Nordmaling. Han och flickan kände inte varandra sedan tidigare.

Flickan har berättat i detalj om hur Mahamuud, när båda var ensamma i lägenheten, först försökte närma sig henne och sa att han ville "göra det en man och en kvinna brukar göra". När hon började gråta förklarade Mahamuud att hon skulle sluta med det.

Därefter tog han tag i flickan, kastade ner henne på sängen och utdelade en örfil rakt mot hennes ansiktet. Han satte sig gränsle över henne i sängen och försökte dra av en skjorta hon hade på sig, men hon protesterade och gjorde motstånd. Somaliern hotade då att ta livet av henne om hon inte ställde upp på att ha sex.

Mahamuud började även strypa flickan medan han drog av av henne skjortan. Han utdelade fler örfilar mot hennes ansikte när han tog av hennes byxor och sina egna kläder. Trots att hon grät hela tiden försökte han tränga in i henne, berättade flickan i förhör. Eftersom hon var oskuld, omskuren och hade fått hopsytt underliv lyckades han dock inte våldta henne vaginalt och tvingade henne därför till att ge honom oralsex istället genom att trycka hennes huvud mot hans kön.

Somaliern lade sig sedan ovanpå sitt offer och förklarade att han skulle olja sin penis och prova att penetrera henne igen. Hon låtsades gå med på det men sa att hon behövde först gå på toaletten.

I samband med det lyckades flickan rymma från platsen, skriver Sveriges Radio.

När flickan låst dörren blödde hon näsblod. Samtidigt stod Mahamuud utanför toaletten och hotade, återigen, att ta hennes liv om hon inte kom ut när hon var färdig. Hon försatte låtsas gå med på att ha sex, vilket fick Mahamuud börja leta efter olja att smörja sig med. Då passade hon på att snabbt springa ut från toaletten, ut genom ytterdörren och ut i trapphuset.

Flickan hade endast bh på sig när hon kom ut och märkte att Mahamuud jagade henne och tog tag om hennes armar. Hon sa att hon ville larma polisen, varpå han förklarade att han var "en landsman, familjefar" och att han hade barn.

Flickan fortsatte att springa och träffade, en bit däriifrån, på "två svenska killar" som hjälpte henne att ringa polisen.

Hon hade när polisen kom till platsen näsblod, blödningar i ögat, ömhet i halsen, blåmärken i ansiktet och på halsen samt huvudvärk. Hon har efteråt mått dåligt och inte kunnat äta eller sova, haft svårt att koncentrera sig och har fått psykologhjälp.

Allmänna handlingar visar att Mahamuud är medborgare i Somalia och har tolkbehov på somaliska. Han kom till Sverige år 2015, som "ensamkommande flyktingbarn", och har enligt vad svenska myndigheter känner till inga egna barn. Nu får han ett lågt straff på grund av sin påstådda ålder.

"Mahamuud var endast 19 år vid gärningstillfället och hans ungdom ska då beaktas vid straffmätningen", skriver tingsrätten.

Den 20 juni meddelade Umeå tingsrätt domen. Mahamuud döms för försök till våldtäkt. Straffet blev ett år och åtta månaders fängelse, trots att minimistraffet för våldtäkt egentligen är två års fängelse. Han ska även betala 105.000 kronor i skadestånd till flickan.

Fria Tider har, via mail och telefon, försökt komma i kontakt med åklagare Jonas Fjellström för att fråga varför han inte yrkade på utvisning. Vi fick dock svaret att han är på semester fram till i juli.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.