Transvestiter vill tillåta seminarium med socialistdrottning

Publicerad 12 maj 2021 kl 19.12

Inrikes. Ett frukostseminarium om kön med den socialistiska profilen Kajsa "Ekis" Ekman ställdes in med hänvisning till att "människor skulle bli kränkta". Men transvestiter anser nu att seminariet ska hållas trots allt.

Gilla artikeln på Facebook

Kajsa "Ekis" Ekman har fått hård kritik från andra vänsteraktivister efter att ha ifrågasatt den nya synen på att vilket kön man tillhör är någonting man själv bestämmer.

Dagens Nyheter rapporterade i slutet av förra veckan att ett planerat seminarium med Kajsa "Ekis" om hennes nya bok "Om könets existens" hade ställts in av Forum för genusvetenskap vid Mittuniversitetet.

– Inför seminariet såg vi en för stor risk att människor skulle bli kränkta och att det skulle uttryckas transfobiska kommentarer och transhat. Det vill vi inte ska hända på våra seminarier, det är inte vi en plattform för, för att uttrycka transhat eller transfobi, sade genusforskaren Sara Nyhlen, ledare för Forum för genusvetenskap, till DN.

Men nu kritiseras beslutet av journalisten Aleksa Lundberg (som kallar sig "bögtjej"), författaren Fredrik Ekelund/Marisol M (som kallar sig transvestit) och Jessika Holmlund (som beskriver sig som "filosof och genusvetare med transbakgrund").

"I en demokrati får man finna sig i att det kan hända att man blir kränkt. Då kan man reagera med vrede men det är inte heller farligt, att bli arg. Det är viktigt att olika åsikter bryts och brottas med varandra. Det är själva livsnerven, anser vi, i en öppen debatt om svåra frågor", skriver trion i en debattartikel i Svenska Dagbladet.


Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson: "På måndag kan vi ha en stor politisk kris"

Kommer ha "mycket stort antal" samtal i helgen. "Men det är inte alls självklart att det går" att lösa situationen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.