Rebecca och hennes syster misshandlades i centrala Uppsala natten till lördagen.

Trebarnsmamman Rebecca brutalt misshandlad av förortsgäng i Uppsala

Publicerad 19 juli 2020 kl 11.37

Inrikes. 24-åriga Rebecca Andersson och hennes syster blev natten till lördagen brutalt misshandlade av ett invandrargäng i centrala Uppsala när de var på väg hem från en restaurang. Nu berättar den unga trebarnsmamman om händelsen i ett inlägg på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i fredagskväll som Rebecca Andersson och hennes man Fredrik ordnat med barnvakt så att de tillsammans med Rebeccas syster och systerns man ska kunna åka in till centrala Uppsala och gå ut på restaurang tillsammans. Men när de framåt småtimmarna är på väg hem blir de brutalt attackerade av ett förortsgäng.

– Vi var bara och spelade shuffleboard och sedan skulle vi gå hem. Jag och maken gick lite bakom och pratade och tjejerna gick en bit framför och pratade, berättar Fredrik Andersson för Fria Tider.

Kvinnorna möter då en man som pratar i telefon och som kallar kvinnorna för "horungar". När kvinnorna ifrågasätter att de blir kallade för "horungar" blir mannen aggressiv.

– Jag slår tjejer och jag kommer från Gottsunda, svarar mannen.

– Sedan small det, berättar Fredrik.

Den aggressive mannen går till rasande attack mot kvinnorna. "Det matas slag och sparkar och stampningar mot mitt och min systers huvud", skriver Rebecca på Facebook.

Bil tvärnitar
Fredrik och den andre mannen skyndar fram för att ingripa mot den våldsamme mannen, men då kommer förstärkningen från förorten.

– Då tvärnitar en bil bakom oss där det kommer ut tre-fyra personer som drar av sina skärp och börjar gå på oss, makarna, istället, berättar Fredrik.

Enligt Fredrik var gänget som gav sig på dem män i 20-årsåldern som hade invandrarbakgrund, förmodligen från Mellanöstern.

– De var inte mörkmörka, men någon utländsk härkomst på dem, berättar han.

Misshandeln avbryts ganska snabbt tack vare att ordningsvakter ser vad som händer och kommer springande.

När Fria Tider kontaktar polisen bekräftar Temo Allenbäck, som är befäl på regionledningscentralen för Region Mitt, att de larmades om en misshandel i centrala Uppsala natten till lördagen.

– Ja, vi har haft ett ärende där tjugo över två, säger han.

Allenbäck berättar att det är två kvinnor som blivit misshandlade av ett gäng.

– Någon blöder från huvudet. En är rånad i pannan och yr i huvudet, den andra blöder från ett sår över vänster ögonbryn.

Polisen gjorde ingripanden under natten, men när Fria Tider pratar med polisen är det oklart om de har något med misshandeln att göra.

– Vi har kontrollerat två personer i närområdet, men jag vet inte om de är misstänkta eller inte, säger Temo Allenbäck.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.