USA:s presidentval 2024
Donald Trump.

Trump leder stort över Biden

Publicerad 25 september 2023 kl 11.48

Utrikes. Alla rättsprocesser som Joe Bidens justitiedepartement drar igång mot rivalen Donald Trump tycks få motsatt effekt. Nu har Trump en mycket stark ledning mot den sittande presidenten inför valet nästa år.

Dela artikeln

Enligt en ny mätning från ABC News/Washington Post tar Donald Trump nu en tvåsiffrig ledning med hela 52–42 mot Joe Biden bland registrerade väljare.

Mätningen är minst sagt dyster läsning för Vita huset. Enbart 37 procent av de tillfrågade tycker att Joe Biden gör ett bra jobb, och tre av fyra anser att den 80-årige presidenten är för gammal för att ställa upp för ännu en mandatperiod.

Bidenadministrationens taktik har varit att mitt under den pågående valkampanjen hopa åtal över oppositionsledaren Trump, som bland annat anklagas för att ha begått brott genom att ha ifrågasatt valresultatet 2020.

Donald Trump har bland annat lovat att ordna ett snabbt fredsslut på kriget i Ukraina, något som skrämmer slag på motståndarna som vill att kriget ska fortsätta.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Livstid och utvisning för mordet på Joullnar

Kvinnans kropp hittades dumpad i skogsområde. Mahmouds bror samtidigt efterlyst av Interpol för orelaterat dubbelmord i Nässjö.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.