TV-profilen pudlar efter "rasism"-anklagelser: Varnade för otrygghet i invandrarförorten

Publicerad 6 december 2019 kl 15.53

Inrikes. Tv-profilen Jessica Almenäs pudlar nu efter att hon blivit rasistanklagad på grund av sin kritik mot otryggheten och beteendet i Stockholmsförorten Husby.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i podcasten ”Träningspodden”, som sägs vara Sveriges största podcast om träning och hälsa, som tv-profilen Jessica Almenäs varnade för att vistas i Husby.

Samtalet, som nu ska ha plockats bort, handlade om en basketmatch som spelades i Stockholmsförorten.

I podden menade bland annat Almenäs, som spelat på elitnivå i Brahe Basket, att det är ett otryggt och stökigt område, där man kanske inte bör vistas ensam på kvällarna.

Dessutom vittnade hon om ett främmande beteende i det lag som spelat innan dem.

– Matchen innan vår så är det tjejer, de kanske är 14 år skulle jag säga, och det var ett otroligt hårt klimat. De skrek åt varandra, skrek åt andra laget, någon kallade en annan för hora och den andra tjejen blev skitförbannad, sade hon enligt Aftonbladet.

Tv-profilens sågning av den problemtyngda invandrarförorten ska sedan ha upprört diverse så kallade antirasister. Kritikerna har ogillat att just invandrarområden pekats som otrygga, och att de flickor som bor där skulle vara mindre uppfostrade än svenskar. Kritiken ska ha övergått till rena rasismanklagelser, enligt Aftonbladet.

Därför har Almenäs och Träningspodden nu bett om ursäkt. De hävdar att kommentarerna var menade som skämtsamma.

"Vi inser att vår skämtsamma diskussion om matchen (med vad vi trodde var med en tydlig dos av självironi) landade lite fel och att den har missförståtts rejält av vissa. Vi har tagit lärdom av detta och ber om ursäkt till alla som känt sig kränkta eller arga av dessa minuter i Träningspodden. Det var verkligen inte vår avsikt. GIVETVIS är vi inte rasister och GIVETVIS går vi inte omkring och känner ett glödande hat mot andra människor eller andra stadsdelar (som en del har velat påstå). Tvärtom har vi hjärtan som klappar varmt för medmänsklighet, öppenhet och tolerans", skriver de i ett inlägg på Instagram på fredagen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.