Tyskland varnar för värre asylvåg än 2015

Publicerad 8 oktober 2019 kl 18.57

Inrikes. Fler och fler varnar för att Europa står inför en ny så kallad flyktingkris lika stor som den 2015 – eller ännu större.

Gilla artikeln på Facebook

Alltfler larmrapporter kommer nu om att ytterligare en massiv asylvåg är på väg till Europa.

Enligt TT larmar länder som Cypern, Grekland och Bulgarien, som märker av en kraftigare ström av fler och fler invandrare.

– Vi måste göra vårt yttersta så att inte situationen vi upplevde 2015 och 2016 upprepar sig, säger Greklands medborgarskyddsminister Michalis Chrisochoidis, uppger nyhetsbyrån.

Enligt Sveriges migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S) ökar antalet invandrare från Turkiet, som tidigare i år hotat släppa loss syriska asylsökare om EU inte hjälper till mer.

I Turkiet finns cirka 3,5 miljoner syrier, men på senare tid har landet börjat skicka tillbaka personerna till Syrien, där kriget är över. Personerna förbjuds sedan att återvända till Turkiet under fem år, skriver SVT, men många syrier vill inte återvända till hemlandet.

Samtidigt försöker de EU-länder som nyligen kommit överens om att fördela invandrare mellan sig få med sig ännu fler medlemsstater i det avtalet. Men det verkar lättare sagt än gjort. Inte ens Sverige är sugna på det, uppger TT. Morgan Johansson. tycker att Sverige redan hjälpt till så mycket att andra länder borde stå först i kön.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer varnar för att krisen kan bli ännu värre än 2015. Då sökte 163.000 människor asyl i enbart Sverige.

– Vi måste hjälpa våra europeiska partners ännu mer när det gäller att patrullera EU:s yttre gränser. Vi har lämnat dem ensamma för länge. Om vi inte gör det, kommer vi åter att se en flyktingvåg som 2015, kanske ännu större än för fyra år sedan, säger han till Bild am Sonntag.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0