Ungern och invandringen

Ungerns mur mot illegaler snart färdigbyggd

Publicerad 10 augusti 2015 kl 18.26

Utrikes. Det 17,5 mil långa stängsel som ska stoppa inflödet av illegaler till Ungern via Serbien ska vara färdigbyggt om tre veckor.

Gilla artikeln på Facebook

Stängslet, som är fyra meter högt och omgärdas av militär concertinatråd, byggs av den ungerska militären. Enligt den ungerska regeringen är sammanlagt 364 militärer och 112 civila sysselsatta med projektet, uppdelade på tretton arbetsskift.

Hittills i år har omkring 110.000 invandrare tagit sig in i och sökt asyl i Ungern, vilket gjort det nödvändigt för Ungern att bygga stängslet. Landet har dessutom tvingats bygga två nya stora asylmottagningar längs gränsen för att ta hand om alla illegalt invandrade asylsökare, men regeringen har lovat det ungerska folket att bygga dessa långt ifrån befolkade områden.

Bara en bråkdel av de invandrare som söker asyl i Ungern stannar kvar i landet tillräckligt länge för att hinna få ett beslut om uppehållstillstånd, skriver AP. De flesta tar sig vidare till länder som Tyskland och Sverige där möjligheterna att få asyl är större och bidragen är högre.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Österrike: Fängelse för vaccinvägrare

Utkast till nya lagen läckt. Så ska hela landets befolkning över 14 år tvingas ta coronavaccin.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.