Läkaren och hormonbehandlings­specialisten Michael Laidlaw (mitten) varnade för konsekvenserna av den nya ordningen under en sammankomst arrangerad av Heritage Foundation.

USA byter kön på 8-åringar

Publicerad 21 april 2019 kl 18.02

Vetenskap. Antalet liberaler som lämnar in sina barn för könsbyte ökar kraftigt i USA. Förra året sänktes gränsen för könsbyte från 13 till åtta år i delstaten Kalifornien, och nu varnar experter för att läkare låter politisk korrekthet springa före förståndet när de ordinerar skadliga behandlingar till barn.

Gilla artikeln på Facebook

I veckan träffades experter på området vid en sammankomst arrangerad av den konservativa tankesmedjan Heritage Foundation för att diskutera de svåröverblickbara konsekvenserna av att allt fler vuxna byter kön på sina barn.

Läkaren Michael Laidlaw är specialist i endokrinologi, det vill säga läran om hormoner och hur de påverkar kroppen. Han lyfte fram de medicinska skador som en hormonbehandling och kirurgiska ingrepp leder till. Det handlar om två typer av ingrepp som allt oftare utförs på unga som tror att de tillhör det motsatta könet.

– Läkare som sysslar med den här sortens behandlingar argumenterar nu för att det här skadliga tillvägagångssättet ska användas på allt yngre barn, säger han till amerikanska Christian Post.

Laidlaw förklarade att i Kalifornien, där han själv är verksam, får så unga barn som 8 år nu genomgå könsbyten med hormonbehandlingar eftersom de "identifierar sig" som varande av motsatt kön. Enligt ett färskt amerikanskt domstolsbeslut är det en persons "identifiering" av vilket kön han eller hon tillhör som främst avgör av vilket kön en människa är, och inte biologiska omständigheter. Men ställt i relation till verkligheten är beslutet falskt, konstaterar hormonspecialisten Laidlaw.

– Inga blodprover, gentester eller bildskanningar av våra hjärnor kan upptäcka en avvikande könsidentitet.

– Det finns inga objektiva tester för att diagnostisera detta tillstånd. Ändå ordinerar vi väldigt skadliga behandlingar mot det, som grundar sig på en avsaknad av objektiv diagnos.

Ett av de läkemedel som används är hormonblockeraren Lupron, som är godkänd för att fördröja pubertetsutveckling hos barn som utvecklas för tidigt. Lupron har däremot aldrig godkänts av myndigheterna för att fördröja pubertetsutvecklingen hos barn som utvecklas normalt, men det amerikanska Endokrinologi­samfundet rekommenderar ändå sina medlemmar att använda det på barn som har en avvikande uppfattning om sin könsidentitet.

Enligt Michael Laidlaw förklarar det här varför kända transpersoner såsom Jazz Jennings uppger sig aldrig ha upplevt sexuell njutning eller haft en orgasm.

– Det beror på att hans naturliga pubertetsutveckling avbröts i ett tidigt stadium och inte tilläts inträffa.

– De pubertets­blockerande medicinerna stör även den normala utvecklingen av hjärnan och skelettet, vilket gör att våra barn riskerar att utveckla en framtida benskörhet.

Under sin föreläsning visade Michael Laidlaw videoklipp med sina läkarkollegor Ilana Sherer och Johanna Olson-Kennedy, som båda har inriktat sig på att byta kön på barn. I ett av klippen förklarar Sherer att hon skriver ut pubertets­blockerande läkemedel till flickor i åtta- eller nioårsåldern.

Olson-Kennedy (i videoklippet ovan) gör en femårig studie som fått 5,7 miljoner dollar i statligt stöd för att pröva könsbehandlingar på flickor ned till 13 års ålder. I klippet förklarar Olson-Kennedy att barn ska kunna fatta livsavgörande beslut, inklusive att få sina bröst bortopererade, ungefär som när ungdomar väljer studieinriktning i skolan.

Själv är Michael Laidlaw helt emot könsbyten på barn, så länge läkarvetenskapen saknar en objektiv metod för att ställa diagnos. Det är sant, säger han, att transpersoner 19 gånger oftare begår självmord än andra. Men självmordsrisken minskar inte framgångsrikt vid ett könsbyte, och många har kvar sina psykiska problem även efter de omfattande ingreppen.

Istället för könsbyten på barn borde vården ta fram bättre psykiatriska behandlingar av unga som är osäkra på sin könstillhörighet. Något som, enligt Michael Laidlaw, skulle minska självmorden även jämfört med idag, då även många som har genomgått ett könsbyte väljer att ta sina liv.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fler är rädda för Google än för näthat

Fyra av tio känner "stor oro" för nätjättarna. Men bara en av tio känner samma oro för så kallat näthat, visar rapport.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.