Här, utanför Svenska kyrkan i Frösön den 28 maj i år, attackerade den färskt frigivne 28-åringen (infälld i bild) kvinnan i permobil. Samma dag blottade han sig för två 13-åriga flickor i Östersund.

Våldtog 92-årig kvinna på julafton – frigavs och begick nya sexbrott DIREKT

Publicerad 28 juni 2018 kl 18.36

Inrikes. Den 28-årige afrikanen har tidigare dömts för bestialiska våldtäkter, bland annat mot en 92-årig kvinna i hennes hem i Västergötland på julafton. Han blev dock snabbt villkorligt frigiven och bara TRE DAGAR senare förgrep han sig sexuellt på en kvinna i permobil och två 13-åriga flickor. Men 28-åringen kan inte utvisas med gällande lagstiftning – eftersom han har fått ett svenskt pass.

Gilla artikeln på Facebook

Max Rödén, född Eliud Njugina, kom till Sverige från Kenya 1998 och inledde snabbt sin karriär som sexbrottsling. Redan som 15-åring dömdes han för sitt första våldtäktsförsök.

I juni 2014 dömdes han till sex års fängelse av hovrätten för två våldtäkter. Ett av offren var en 92-årig kvinna i Töreboda i Västergötland.

Åldringen hade på julafton 2013 precis kommit hem från julfirandet med barn- och barnbarnen när den då 23-årige mannen knackade på och lurade sig in i hennes bostad. Väl inne kastade han ned 92-åringen på golvet, tog strypgrepp på henne och förklarade att han skulle döda henne om hon skrek.

92-åringen gjorde tappert motstånd genom att försöka klösa afrikanen i ansiktet, men han lyckades slita av hennes byxor och trosor och knuffade in henne i duschen. Våldtäktsförsöket avbröts dock i och med kvinnan lyckades låsa in sig på toaletten och förmå mannen att lämna bostaden.

Kommer tillbaka och våldtar igen
Men bara en timme senare tog sig 23-åringen tillbaka in i bostaden igen – och då var motståndet lönlöst. Afrikanen knuffade omkull åldringen och släpade iväg henne till sovrummet, där han våldtog henne analt och vaginalt.

Våldtäkten avbröts först när telefonen ringde. Gärningsmannen frågade då om 92-åringen ringt polisen och varnade för vad som i så fall skulle hända.

– Då vet du att jag kommer med kniven i morgon, sade han.

Våldtäkten uppdagades först på kvällen, när åldringens barn kom för att hämta henne till midnattsmässan. Polisen lyckades gripa afrikanen efter några timmar.

I samma veva dömdes Max Rödén också för att ha överfallit och våldtagit en annan kvinna utomhus i stadsdelen Bomhus i Gävle.

När kvinnan tagit sig hem efter den första våldtäkten bröt han sig in i hennes bostad – och våldtog henne en gång till.

Begick nya sexbrott efter tre dagars frihet
Efter sin villkorliga frigivning är Max Rödén folkbokförd i Frösön utanför Östersund.

Enligt den nya domen i Östersunds tingsrätt begick han sina nya sexbrott den 28 maj i år – bara tre dagar efter att han blev frigiven.

På Fjällgatan i Frösön gick han till attack mot en ung kvinna i permobil utanför Svenska kyrkans lokaler. Han ställde sig grensle över kvinnan och hindrade henne från att ta sig därifrån. Sedan förmådde han henne at ta på hans kön och tafsade på hennes bröst.

Samma dag visade han på nära håll sitt könsorgan för två 13-åriga flickor vid Gustav III:s torg i Östersund, enligt domen. 

"Kan" inte utvisas
Den här gången kommer Max Rödén dock undan med tre månaders fängelse, för sexuellt tvång och sexuellt ofredande.

Östersunds tingsrätt förverkar dock den villkorligt medgivna friheten för våldtäkterna.

"Såväl sexuellt tvång som sexuellt ofredande är mindre allvarliga brott än grov våldtäkt, men de brott Max Rödén nu döms för utgör inte på något vis bagatellbrottslighet. Han har angripit två mycket unga flickor och dessutom utnyttjat [kvinnans] rörelsehinder. Detta, tillsammans med den omständigheten att han återfallit i brott enbart tre dagar efter villkorlig frigivning, leder till att hela den tidigare villkorligt medgivna friheten ska förverkas", står det i domen.

Eftersom 28-åringen har fått svenskt medborgarskap kan domstolarna inte, med nuvarande lagstiftning, döma honom till utvisning.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.