"Jag blev arg. Hon blev knivhuggen. Hon lekte med mina känslor", förklarade Mostafa (till höger i bild) under rättegången.

Vägrade klä av sig för Mostafa – fick fyra knivhugg

Publicerad 18 februari 2021 kl 22.18

Inrikes. En ung kvinna på ett stödboende lyckades med nöd och näppe undkomma med livet i behåll efter att ha blivit knivhuggen fyra gånger. Nu döms Mostafa, 23, för mordförsöket – som föregicks av att han beordrat kvinnan att ta av sig kläderna.
– Han tittade han mig rakt i ögonen och skrattade, säger offret.

Gilla artikeln på Facebook

Den svenska kvinnan, som är i 20-årsåldern, och Mostafa hade vid tillfället varsin lägenhet i samma korridor på ett boende i Malmö som drivs i socialtjänstens regi.

Den 17 november 2020 befann sig båda i det gemensamma utrymmet på boendet och spelade kort tillsammans med några andra. Mostafa sade då till kvinnan att han ville prata med henne. Hon svarade honom att de kunde prata där, men Mostafa insisterade på att hon skulle följa med honom.

När de kom till hans lägenhet sade han till henne att hon skulle ta av sig sina kläder. När kvinnan svarade nej tog han fram en kniv och började hugga henne. Huggen träffade i bålen, på vänster arm och vänster ben.

Kvinnan lyckades dock komma upp från golvet och sprang därifrån samtidigt som hon skrek, varpå personalen ringde 112.

– Under tiden som jag låg på golvet i korridoren och under själva händelsen tittade han mig rakt i ögonen och skrattade, berättade offret under rättegången.

Enligt åtalat var det endast på grund av tillfälliga omständigheter som mordet inte fullbordades.

Mostafa har också själv berättat att han hämtade kniven med avsikt att döda kvinnan. Han erkände i förhör gärningen och berättade att han tagit med sig kniven som han använt vid mordförsöket hem till sina föräldrar. Vid en husrannsakan i föräldrarnas bostad togs kniven i beslag.

"Hon lekte med mina känslor"
Han har själv motiverat dådet med att kvinnan "lekte med honom".

– Jag blev arg. Hon blev knivhuggen. Hon lekte med mina känslor, sade han under rättegången.

Mostafa bedöms ha begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och döms därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.

Kvinnan har efter mordförsöket mått dåligt. Hon har sökt hjälp för akut krisreaktion, men på grund av coronapandemin har detta dragit ut på tiden och hon uppger sig inte ha fått erforderligt stöd och hjälp. Hon uppger att hon förmodligen har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom, PTSD.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Miljoner i presstöd till arabisk tidning

Al Kompis beviljas stöd.. Men majoriteten av följarna bor inte i Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.