Våldskaoset när tredje världen-män tränger sig före ukrainska kvinnor och barn

Scrolla för video...

Publicerad 2 mars 2022 kl 01.58

Utrikes. Män från Mellanöstern och Afrika utnyttjar cyniskt kriget i Ukraina för att ta sig in i EU tillsammans med strömmen av flyende ukrainska kvinnor och barn. Våldsamma scener utspelar sig på tågstationerna när tredje världen-männen försöker tränga sig före flyktingarna.

Dela artikeln

Den polska lokala nyhetsportalen Tarnogorski.info har publicerat ett klipp filmat av en ukrainsk flykting som nu har tagit sig till Polen.

Filmen visar hur ukrainska flyktingkvinnor i Kiev försöker gå ombord på ett tåg som ska till Polen. Men runt omkring dem står aggressiva män från Mellanöstern och Afrika som försöker tränga sig före dem.

Desperata kvinnoskrik hörs i videon och en mycket upprörd vit man skriker på engelska åt tredje världen-invandrarna att de ska släppa fram kvinnor och barn. Han får dock bara okvädingsord tillbaka.

– Era jävla djur! utbrister mannen till slut, medan kaoset fortsätter.

Andra, liknande klipp sprids på nätet. Ett av dem visar en knivbeväpnad mörkhyad man som blockerar ingången till ett tåg och hotar människor som försöker ta sig in i kupén.

Tjänstemän som arbetar vid gränsen vittnar om att männen från Afrika och Mellanöstern river ut sängplatser och stjäl filtar av ukrainska kvinnor och barn, skriver den polska tidningen Najwyzszy Czas.

Den polske parlamentsledamoten Robert Winnicki varnar på Twitter för utvecklingen.

"Polacker vid gränsen börjar frukta för sin säkerhet, icke-ukrainska invandrare går omkring med knivar", skriver han.

Svenska Nyheter Idags grundare Chang Frick, som befinner sig vid gränsen mellan Polen och Ukraina, uppger att han har fått uppgifter om att det skickas bussar från Vitryssland till Ukraina med människor från Mellanöstern.

Även Roger Sahlström är på plats i gränsområdet.


Nyheter från förstasidan

Här river de tiggarlägret

"Vissa talar, andra agerar." Anordnade "städdag" i ökänt romskt läger i Järfälla kommun.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.