Vellingemoderater anklagas för väljarförakt

Publicerad 12 april 2012 kl 02.00

Inrikes.Moderaternas ungdomsförbund MUF vägrar debattera situationen i Vellinge med Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, trots att allt fler väljare lämnar M för SD.
"Är de så arroganta att de inte bryr sig om före detta väljare?", frågar sig Chang Frick och Jonathan Lindqvist, ordförande respektive vice ordförande för SDU Syd, i en debattartikel på Avpixlat.

Gilla artikeln på Facebook

Vellinge har länge varit Sveriges starkaste fäste för Moderaterna, men efter att partiet till sist tvingades vika ned sig i invandringsfrågan lockar nu Sverigedemokraterna allt fler tidigare moderatväljare. Många är etniska svenskar som flyttat till Vellinge för att undkomma problemen i arabiska Malmö.

Vellingemoderaterna har alltid varit negativa till att teckna ett avtal med migrationsverket, som skulle innebära att kommunen tog emot bidragsberoende araber, somalier och irakier inom ramen för ett så kallat "flyktingmottagande". Men efter att partisekreteraren Per Schlingmann (M) och migrationsminister Tobias Billström under 2009 åkte ned till Skånekommunen och hotade sina lokala företrädare med uteslutning ur partiet, ändrade de sig. Ett boende för så kallade "ensamkommande flyktingbarn" fick startas och kommunen öppnade för att ta emot en stor mängd araber, afrikaner och somalier i framtiden.

"Detta beteende visar vilket förakt Moderaterna har mot sina egna väljare i Vellinge. Trots att väljarna hade röstat nej till mångkultur genom att rösta på politiker som sa nej fick de se sig bedragna av Moderaternas absoluta topp", skriver Chang Frick och Jonathan Lindqvist, ordförande respektive vice ordförande för SDU:s syddistrikt på Avpixlat och fortsätter:

"På lördag kommer vi att påminna Vellingeborna om detta svek från Moderaterna och visa att vårt moderparti är det enda alternativet för den som vill hålla mångkulturen och den grova kriminaliteten utanför Vellinge."

Ordförandeparet skriver också att de bjudit in Moderaternas ungdomsförbund (MUF) för att svara på den kritik som man kommer att rikta mot deras moderparti. Men Louise Meijer, ordförande för MUF i Skåne, ville inte ta debatten med de Sverigevänliga ungdomarna.

”Vi kommer inte att närvara på Lördag! MVH Louise”, skrev MUF i ett kort svar enligt SDU.

SDU-företrädarna skriver att de tycker det är "otroligt konstigt" att ett parti som säger sig vara anhängare av demokrati inte tar sitt demokratiska ansvar genom att inför väljare bemöta kritik och debattera med sina meningsmotståndare.

"Ännu märkligare blir det i och med vetskapen att många aktiva SDU:are, och för den delen även Sverigedemokrater, tidigare varit aktiva inom MUF respektive Moderaterna. Vore det inte intressant för MUF att försöka locka tillbaka sina gamla väljare, eller är de så arroganta att de inte bryr sig om före detta väljare?" skriver Chang Frick och Jonathan Lindqvist på Avpixlat.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Topphemligt ubåtsvapen kontrollerades i östgötska skärgården

Bilder och video. Uppdraget genomfördes mitt under rysk storövning.0 

Ekonominyheter

"Krisande" storbolag gjorde vinst på bidragspengarna

Volvo och Scania behåller bidragsmiljarderna.. Volvos ordförande Carl-Henrik Svanberg förklarar att han gör det på grund av lojalitet med makthavarna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.