Video: Förvirrad Joe Biden gör sällsynt tv-framträdande

Publicerad 24 juli 2021 kl 07.45

Utrikes. Kritiken växer nu mot att USA:s president Joe Biden tillåts fortsätta som president. Anledningen är ett tv-framträdande i onsdags där han tidvis gav ett förvirrat och dement intryck.

Gilla artikeln på Facebook

Biden, som kritiserats för att han till skillnad från sin företrädare Donald Trump sällan ger intervjuer eller syns i tv, inledde onsdagens CNN-sända "Presidential Town Hall" med påståenden som till och med CNN tvingades avfärda som falska.

Bland annat uppmanade Biden fler att vaccinera sig mot covid, och påstod att de som gör det inte kommer bli sjuka. Presidenten hävdade till och med att vaccinet skyddar mot den mer aggressiva delta-varianten av viruset. Det är påståenden som inte är sanna, konstaterar CNN i en "faktakoll".

Vidare gav Biden felaktiga uppgifter om ett nyligen infört skatteavdrag för barnfamiljer, han påstod, felaktigt, att nybilspriserna inte stigit under coronapandemin och han kritiseras för att inte ha koll på hur många amerikanska arbetare som omfattas av konkurrensklausuler.

Men det som fått flest att reagera är inte alla faktafel Biden levererade, utan att han tidvis under det timmeslånga mötet tappade tråden längre perioder och började sluddra och stamma osammanhängande. Bland annat började han yra om "mannen på månen", medan CNN-ankaret Don Lemon inte tycktes veta vad han skulle göra. Den amerikanske presidenten påstod också felaktigt att den republikanske senatorn Rob Portman sitter i representanthuset, något han inte gjort på över femton år.

I sociala medier är det många som menar att Bidens framträdande i torsdags är allt starkare tecken på att han utvecklar demens. "Han verkar bli värre", skriver en person som kommentar på Youtube. "Han är uppenbart inte i stånd att vara president", konstaterar en annan.


Nyheter från förstasidan

Dyrt vite för syrianskt bröllop under corona

Länsstyrelsen kräver 200.000 kronor. Hade fest för 150 personer i början av september.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.