Wallströms PK-chock: "Kan det verkligen stämma?"

Publicerad 8 maj 2021 kl 15.14

Inrikes. Vårdguidens bestämmelser om att man inte får kalla en kvinna för en kvinna förbryllar äldre politiskt korrekta inom etablissemanget.
 "Kan vi som fortsatt vill bli kallade kvinnor eller män få göra det", undrar tidigare utrikesminister Margot Wallström (S) på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

"Kan det verkligen stämma att Vårdguiden rekommenderar att man ska sluta använda orden kvinna och man, inkl i sammanhang där det handlar om graviditeter och prostatabesvär?!", skriver politikern och fortsätter:

"Jag ställer frågor här ibland och nu blir den: tror ni att man kan göra en sån här sak utan konsekvenser? Kan vi som fortsatt vill bli kallade kvinnor eller män få göra det OCH samtidigt försvara transpersoners rättigheter".

"Revolutionen äter sina barn"
Wallström fick många svar som i huvudsak gick ut på att hon ju själv varit en av de framträdande babyboomers som byggt upp dagens urspårade PK-samhälle.

"Nej, vänsterfeminismen har förstört de här begreppen. Hoppas att ni är nöjda med er själva", skriver högeraktivisten Therese Verdun. "Det kommer att anses kränkande att du vill bli kallad kvinna när det inte per automatik är lika enkelt för transkvinnor att bli kallade det. Och så vidare. Men fortsätt gräv där ni står."

"Alltid roligt när konstruktörerna av dagens samhälle plötsligt blir varse att de skapat ett Frankensteins Monster som de tappat kontrollen över", skriver politikern Gustav Kasselstrand.

"Revolutionen äter sina barn", konstaterade signaturen Sühl.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.