Under denna gångbro blev den svenska kvinnan våldtagen. Infälld bild på den dömde och polisens bilder på skoavtryck.

Yasser våldtog Ida under bron: "Det var hon som tog initiativet" – slipper utvisning

Publicerad 3 november 2019 kl 15.13

Inrikes. Efter att kvinnan besökt en restaurang med en väninna blev hon överfallen och våldtagen av Yasser under en gångbro. Afrikanen döms till ett kort fängelsestraff och ska sedan stanna i Sverige eftersom åklagaren inte yrkat på utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Den 31 augusti 2019, vid Norra Hamngatan i Söderhamn, blev en 25-årig svensk kvinna våldtagen av den 33-årige eritreanen Yasser.

Mannen har nekat till anklagelserna och hävdat att det var kvinnan som tog det sexuella initiativet, skrev Sveriges Television.

Ida har under polisförhör berättat att hon, innan händelsen, aldrig träffat Yasser tidigare. Under kvällen och natten var hon tillsammans med en väninna på två uteställen. Efter att de ätit mat och druckit gick Ida, vid 02:00-tiden efter stängning, och satte sig på en bänk vid Söderhamnsån. Där träffade hon på Yasser som sedan helt plötsligt utan förvarning förde upp sina fingrar in och ut i hennes underliv efter att hon satt sig på huk för att kissa.

Chockad tog Ida bort hans hand och reste sig upp. När hon försökte få på sig byxorna tog Yasser tag om hennes arm och drog iväg henne. Efter att han dragit henne en bit la han henne på marken, under en gångbro. Där stod han på huk eller knä nedanför Ida och våldtog henne igen.

För att kunna komma undan sade hon till honom att de kunde ha samlag i hennes hem. Efter att hon lyckats ta sig från platsen mötte hon väninnan, som hjälpte henne att kontakta polisen. Skoavtryck har analyserats och jämförts med Yassers skor, som han hade på sig när han greps. Avtryck från skorna visade sig överensstämma i både sulmönster och storlek med avtrycken från brottsplatsen.

"Efter händelsen hade hon ont i höger överarm och fick ett blåmärke. Hon har också känt sig äcklad och mått psykiskt dåligt", skriver tingsrätten.

Allmänna handlingar visar att Yasser är medborgare i Eritrea och har tolkbehov på arabiska. På Facebook har han i sin profil påstått att han kommer från Saudiarabien. Han kom till Sverige år 2013.

I oktober meddelade Hudiksvalls tingsrätt domen. Yasser döms för våldtäkt. Straffet blev två år och tre månaders fängelse. Han ska även betala 115.499 kronor i skadestånd till Ida.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Fria Tider har tagit del av handlingar som visar att domen kommer att överklagas till hovrätten.

Ida heter egentligen något annat.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.