Ylva Johansson: Vi behöver mer invandring

Publicerad 25 september 2020 kl 11.05

Utrikes. EU-kommissionären Ylva Johansson fortsätter nu hylla invandringen till Europa. Den behövs och har lett till Europas framgång, påstod hon i en utfrågning på torsdagen. EU-kommissionens mål är att skapa "legala vägar" för invandrare och så kallade flyktingar in i Europa.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i onsdags som EU-kommissionären Ylva Johansson presenterade sina förslag om en ny gemensam invandringspolitik i EU.

Under torsdagen fick hon besvara frågor om förslagen.

Då fortsatte hon hylla invandringen till Europa.

– Invandring är normalt. Invandring har alltid funnits. Invandring kommer alltid finnas. Invandring är en del av det som gjort vår kontinent framgångsrik, sade hon.

– Vi har mycket invandring till EU, och det är något vi behöver. Vi behöver dessa människor, vi är en åldrande befolkning.

Enligt Johansson är kommissionens mål att skapa legala vägar till Europa, både för så kallade flyktingar och arbetskraftsinvandrare.

– Vi ska inte ha färre invandrare, vi ska inte ha som mål att skydda färre flyktingar. Men vi ska ha som mål att skapa legala passager för invandrare och flyktingar, och färre som betalar människosmugglare och riskerar sina liv, påpekar hon.

Enligt Ylva Johanson är det av stor vikt att asylrätten finns kvar. Det hör till den europeiska värdegrunden att ta emot invandrare, påstår hon.

– Alla som har rätt att stanna, ska få stanna. De ska vara en del av vårt samhälle. Vi behöver invandrare och behöver ta ansvar för flyktingar.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0