Genrebild.

11.000 kan tvingas flytta när Danmark river getton

Publicerad 26 november 2019 kl 12.05

Inrikes. Danmarks regering går nu vidare med planerna på att helt utradera landets problemtyngda invandrarområden. Enligt en undersökning från tidningen Mandag Morgen kan 11.000 människor behöva flytta.

Dela artikeln

Det var i april förra året som den danska regeringen lanserade sitt så kallade "gettopaket", som går ut på att avskaffa Danmarks alla förorter och motverka framväxten av muslimska parallellsamhällen.

År 2030 ska det inte längre finnas några problemtyngda invandrargetton i Danmark, är målet.

"Gettopaketet" innehåller 22 punkter. Bland annat ska nu brott som begås i förorterna straffas dubbelt så hårt som i övriga landet. Andra åtgärder är att förskolor inte ska få ha mer än 30 procent barn från getton och att människor som bosätter sig i de "svartlistade" områdena ska få sitt socialbidrag halverat.

Dessutom ska miljarder satsas på att riva och bygga upp nya bostadsområden.

Enligt Mandag Morgens undersökning kan så många som 11.000 människor behöva lämna sina hem de kommande åren. 1.000 bostäder i landets största getto Vollsmose hotas av rivning.

Ytterligare 5.500 personer måste flytta tillfälligt under tiden deras bostäder renoveras.

Landets bostadsminister Kaare Dybvad anser dock att kritiken mot satsningen är överdriven och säger att ingen "tvingas" från sina hem. Syftet är att alla bostadsområden i Danmark ska bli attraktiva och blomstrande. Men bostadsbolagen måste nu hitta nya bostäder till de personer som berörs av regeringens gettopaket.


Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtal: Sköt med k-pist mot poliser

Efter dramat under polisjakten. Mordförsök på fyra poliser, enligt åklagaren.0 

Ekonominyheter

Styrräntan lämnas oförändrad

Riksbankens besked idag.. "Inflationstrycket är fortfarande något förhöjt."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Elon Musk sprider invandringslarmet. "Svenskarna fick inte lägga märke till de stora, skäggiga män som kom in i landet och insisterade på att de var barn."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

ChatGPT kan göra läkarjobb – tio gånger snabbare. Producerar medicinska journalanteckningar med samma kvalitet.0 

Stickning hjälper mot psykisk ohälsa. Bekräftat av forskare.0 

Kultur