Nyår i Köln
Kölns centralstation Hauptbahnhof. Här våldtogs och sexofredades hundratals tyska kvinnor förra året.

1.500 poliser ska stoppa arabiska sexmobbar i Köln

Publicerad 30 december 2016 kl 17.58
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Polisen i Tyskland förbereder sig inför nyår för att undvika de kaotiska scenerna från förra året då tusentals tyska kvinnor utsattes för massövergrepp av arabiska män, skriver Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Förra året våldtogs dussintals kvinnor och tusentals sexofredades vid midnatt mellan nyårsafton och nyårsdagen. Över 2.000 araber beräknas ha deltagit i övergreppen som man tror till stor del var planerade och organiserade.

Värst var situationen i tyska Köln där 22 kvinnor anmälde att de blivit våldtagna medan över 1.600 anmälde att de rånats eller utsatts för sexuella ofredanden. Gärningsmännen beskrevs i samtliga fall som "män med arabiskt eller nordafrikanskt utseende" alternativt "mörkhyade" utlänningar.

Och det är i Köln som polisen nu laddar för att undvika samma kaos som förra nyår. 1.500 poliser har kallats in, tio gånger så många som var i tjänst på gatorna förra året, för att sätta stopp för sexmobbarna. Dessutom har övervaknings­kameror monterats upp runt central­stationen för att hålla uppsikt över de horder av män från tredje världen som man tror kommer samlas där.

Trots att polisen lyckades gripa några av dem som begick sexövergrepp förra året kom de lindrigt undan. I somras dömdes två nyanlända araber från Irak respektive Algeriet till ett års villkorlig dom, konstaterar USA Today. De milda domarna har retat upp många tyskar.

Det är inte bara importerade sexförbrytare som polisen är bekymrad över. Risken för terrordåd bedöms vara skyhög. Tyskland har drabbats av sju terrordåd det gångna året, det är ungefär lika många dåd som drabbade landet från 1990 fram till och med förra året.

– De senaste två veckorna har visat oss hur skör vår säkerhet kan vara, säger Kölns polischef Jürgen Mathies.

Betongblock placeras därför ut runt om i Köln och andra tyska städer för att förhindra att någon försöker köra in med bilar på gågator, torg eller populära promenadstråk där det kommer vistas mycket folk under nyårsnatten.


Nyheter från förstasidan

Vita huset: USA lämnar Afghanistan helt

USA:s längsta krig avslutas. Lämnar landet senast den 11 september i år.0 

Ekonominyheter

Småföretag betalar mest skatt i 189 av 204 kommuner

Beskattas hårdast och bidrar mest.. Storföretag står för den största delen i bara 15 kommuner.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.