18-årig pakistanier bakom terrordådet i Paris – högg oskyldiga med "köttyxa"

Publicerad 26 september 2020 kl 16.05

Utrikes. En 18-årig invandrare från Pakistan har nu erkänt terrordådet i Paris på fredagen, enligt SVT. Gärningsmannen trodde han attackerade satirtidningen Charlie Hebdo, men egentligen högg han ner två helt andra personer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid lunchtid på fredagen som minst två personer skadades allvarligt i en knivattack vid Charlie Hebdos tidigare lokaler i Paris.

En poliskälla sade i Reuters att en machete hittats på platsen. En annan poliskälla förklarade att en "köttklyvare" använts.

Totalt har nu sju personer gripits för attacken, som i media beskrivs som ett "uppenbart islamistiskt terrordåd".

Den huvudmisstänkte är en 18-årig invandrare, uppger även euronews. Han kom till Frankrike från Pakistan 2018 och har erkänt attacken.

Motivet var att hämnas Charlie Hebdos karikatyrteckningar av islams profet Muhammed. Problemet var bara att satirtidningen flyttat till en hemlig adress.

18-åringen attackerade alltså personer som han trodde jobbade på tidningen, men som egentligen arbetar på ett helt annat bolag.

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin kallar händelsen för islamistisk terrorism, och det utreds också som ett terrorbrott.

– Två kollegor rökte en cigarett vid byggnadens nedre plan, på gatan. Jag hörde skrik och gick till fönstret. Där såg jag en av mina kollegor täckt av blod och som jagades på gatan av en man med en köttyxa, säger ett vittne till Le Parisien enligt TT/SVT.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0