Väskorna med smink och hudvårdsprodukter var ordentligt låsta och hoptejpade. Vikten på väskorna och dess innehåll uppskattades till drygt 200 kilo.

200 kilo smink beslagtogs på tåg

Publicerad 13 september 2021 kl 14.54

Inrikes. Ett par hundra kilo smink och hudvårdsprodukter plockades av tåget i Herrljunga. Enligt polisen var produkterna troligen avsedda för den svarta marknaden.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

En del av beslaget.

Det var i fredags som polisens regionledningscentral i Göteborg fick ett tips från en passagerare på ett tåg som strax skulle avgå från Stockholm med destination Göteborg.

Passageraren lade märke till tre män som bar ombord fem stora sportbagar, för att sedan lämna tåget utan att åka med på resan. Väskorna var ordentligt hoptejpade och tipsaren tyckte det hela kändes märkligt.

I Herrljunga väntade en polispatrull på perrongen och en av väskorna togs av tåget och kontrollerades. Den visade sig innehålla stora mängder med märkessmink och hudvårdsprodukter.

– Det är äkta produkter till ett stort värde. En teori är att de skulle säljas på den svarta marknaden, säger Pernilla Svensson, gruppchef vid Alingsåspolisen, på polisens hemsida.

En polisanmälan är upprättad med brottsrubriceringen grov stöld alternativt häleri och ärendet är nu överlämnat till utredning.

– Vi har gjort en del spårsäkring på väskorna, och förhoppningsvis kan filmmaterial från Stockholms och Göteborgs tågstationer leda utredningen vidare, säger Pernilla Svensson.


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

KD-motion om ny Estonia-utredning

Vill att militären berättar vad som hänt.. "Om det kan finnas sådant som vid den tiden var hemligt så har det nu gått så lång tid att detta borde vara möjligt att informera om idag".0 

Svenska läkare: "Emot etablerad vetenskap" att vaccinera 12-åringar mot covid-19

Varnar för upprepning av Pandemrix-tragedin.. "Barn är potentiellt sett mer sårbara och mottagliga för biverkningar än vuxna".0 

Federley sadlar om till präst efter pedofilbråk

"Bara Gud vet".. Politikern uppger sig "studera på halvfart och nosa på framtiden".0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0