267 dödade i knivdåd i Sverige – på sex år

Publicerad 18 juli 2019 kl 12.10

Inrikes. Knivvåldet i Sverige har hamnat i skymundan av alla dödsskjutningar, menar SVT Nyheter i en ny kartläggning. Ännu fler ska de senaste åren ha dödats med kniv.

Gilla artikeln på Facebook

Skottlossningar och dödsskjutningar har blivit vardagsmat i dagens Sverige. 

Samtidigt dödas väldigt många med kniv.

Så sent som under natten till onsdag rånmördades en 18-årig kille som var ute på promenad i Göteborg. Mordvapnet var en kniv, och gärningspersonerna ville åt pojkens mobiltelefon och halskedja.

Mellan 2011 och 2017 dödades 267 personer av knivvåld i Sverige, enligt SVT:s undersökning, vilket är betydligt fler än antalet dödsskjutningar för samma period, som var 190 stycken.

"Trots att dödsskjutningarna ökat kraftigt i Sverige, är kniv fortfarande den vanligaste våldsmetoden", menar SVT och påpekar att kniv också är det vanligaste vapnet i andra länder i Nordeuropa.

På senare år har dock dödsskjutningarna kommit ikapp. Förra året sköts det ihjäl 43 personer i Sverige. 2017 knivhöggs 42 personer ihjäl.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0