Arkivbild.

30 våldtäkter bara i Skaraborg – just nu

Publicerad 11 januari 2018 kl 20.12

Inrikes. Polisen i Skaraborg utreder just nu ett 30-tal våldtäkter som alla har anmälts inom de senaste sex månaderna. Samtidigt har man bara två poliser som sköter de flesta utredningar, rapporterar Skaraborgs länstidning.

Gilla artikeln på Facebook

Ungefär 30 våldtäkter. Det är vad polisen i Skaraborg har på sitt bort just nu. Samtliga ska ha anmälts inom det senaste halvåret.

Huvudansvariga för utredningarna är roteln för grova brott, men där jobbar bara två heltidspoliser med anmälningarna.

– En utredare har hand om 8 till 10 våldtäkter och vi är inte så många, säger polischefen Lars Johansson till Skaraborgs länstidning.

Regeringen har dock flaggat om att sexualbrott ska prioriteras, och det kommer kräva mer resurser. Nu ska Skaraborgspolisen satsa för att fler utredningar ska bli klara och eventuellt leda till åtal.

Ett av fallen som Skaraborgspolisen just nu utreder handlar om en våldtäkt mot en 80-årig kvinna i Vara förra sommaren. Där ska en man ha gått in till kvinnan, som bor i en lägenhet på bottenvåningen, via balkongen och sedan våldtagit henne. Händelsen inträffade på natten.

Enligt Skaraborgs länstidning är det så illa i länet att inte mindre än var femte kvinna i Skaraborg uppger sig ha blivit utsatt för brott under ett år. Därtill kommer ett stort mörkertal, enligt polisen.

I hela landet ökade antalet anmälda våldtäkter med 16 procent 2017.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0