34.000 döda i Gaza

Publicerad 21 april 2024 kl 11.48

Utrikes. Dödssiffran i Israels krig mot Gaza klättrade till mer än 34.000 på lördagen, med majoriteten av offren kvinnor och barn, skriver The Guardian.

Dela artikeln

Minst sex barn dödades av ett luftangrepp över natten mot ett hus i Rafah.

Hoppet om en vapenvila har grusats och världens uppmärksamhet har flyttats till utväxlingen av robot- och drönarattacker mellan Iran och Israel, som dock ännu inte föranlett några dödsfall.

I Gaza är det värre. Utöver de 34.000 döda har nästan 77.000 människor också skadats, enligt Gazas hälsomyndigheter.

Siffrorna inkluderar inte tiotusentals döda som tros vara begravda i de utbombade ruinerna av bostäder, butiker, skyddsrum och andra byggnader, skriver Guardian.

De många civila döda i kriget har fått omvärlden att fördöma Israel och kraftig kritik har riktats mot den israeliska regeringen även från USA, där såväl Donald Trump som Joe Biden uppmanat den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu till besinning, utan resultat.

Sverige utgör dock ett undantag där så kallade borgerliga opinionsbildare och politiker fortsätter att stå bakom den israeliska regeringen.

Utrikesminister Tobias Billström (M) sade också i förra veckan att han står fast vid sitt uttalande om att Israels svar på Hamas terrorattack är proportionerligt.


Nyheter från förstasidan

"Folkförrädare": Raseriet mot M efter DCA-omröstningen

Storm när partiet skryter om avtalet med USA. "Vi kommer alltid minnas dagen ni sålde ut Sveriges suveränitet."0 

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.