Malmö C.

44-årig kroat häktad för bombhotet i Malmö

Publicerad 13 juni 2019 kl 09.27

Utrikes. En 44-årig invandrare har nu häktats för bombhotet i Malmö i måndags. Mannen sköts flera gånger av polisen sedan han hotat spränga platsen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 10-tiden i måndags som en hotfull man på Malmö Central skrek att han skulle spränga en bomb. Hotet uppfattades som så reellt att polisen valde att skjuta mannen.

Polisen trodde att mannen kunde ha fyllt sina väskor med vapen och sprängmedel. Bombgruppen valde därför att spränga väskorna. Senare analys visade att väskorna inte innehöll något farligt. 

Under onsdagen begärdes mannen häktad vid Malmö tingsrätt.

Enligt häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, handlar det om 44-årig invandrare. Han är medborgare i Italien men behöver tolk på kroatiska.

Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Åklagaren anser att det finns risk för att den misstänkte avviker samt försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Tingsrätten har funnit att det finns flyktfara, alltså risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Tingsrätten har däremot inte funnit att det finns sådan risk för att han försvårar sakens utredning att det utgör ett häktningsskäl. Åklagaren har därför inte fått tillstånd att besluta om restriktioner.

Åtal ska väckas senast den 27 juni 2019. Tingsrätten har beslutat att inhämta ett läkarintyg om den misstänktes psykiska hälsa, ett så kallat. § 7-intyg.


Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0