Malmö C.

44-årig kroat häktad för bombhotet i Malmö

Publicerad 13 juni 2019 kl 09.27

Utrikes. En 44-årig invandrare har nu häktats för bombhotet i Malmö i måndags. Mannen sköts flera gånger av polisen sedan han hotat spränga platsen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 10-tiden i måndags som en hotfull man på Malmö Central skrek att han skulle spränga en bomb. Hotet uppfattades som så reellt att polisen valde att skjuta mannen.

Polisen trodde att mannen kunde ha fyllt sina väskor med vapen och sprängmedel. Bombgruppen valde därför att spränga väskorna. Senare analys visade att väskorna inte innehöll något farligt. 

Under onsdagen begärdes mannen häktad vid Malmö tingsrätt.

Enligt häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, handlar det om 44-årig invandrare. Han är medborgare i Italien men behöver tolk på kroatiska.

Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Åklagaren anser att det finns risk för att den misstänkte avviker samt försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Tingsrätten har funnit att det finns flyktfara, alltså risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Tingsrätten har däremot inte funnit att det finns sådan risk för att han försvårar sakens utredning att det utgör ett häktningsskäl. Åklagaren har därför inte fått tillstånd att besluta om restriktioner.

Åtal ska väckas senast den 27 juni 2019. Tingsrätten har beslutat att inhämta ett läkarintyg om den misstänktes psykiska hälsa, ett så kallat. § 7-intyg.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Ekonominyheter

Var femte har fått sämre privatekonomi

Kronofogden räknar med 100.000 nya skuldsatta.. "Behöver gå tillbaka till krisen i början av 1990-talet för att hitta en lika dramatisk situation."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Coronasköterska bar trosor under skyddsdräkten – hotas med sparken

"Kände mig varm.". Men kvinnan får stöd av kollegor och läkare – som pekar på att skyddsutrustningen var undermålig.0 Plus

Joe Rogan lämnar Youtube för Spotify

Hotar Youtubes dominans.. "Det kommer vara gratis, men du måste använda Spotify."0 

Vetenskap

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Få stockholmare har antikroppar mot covid-19. Hittades endast i 7,3 procent av insamlade blodprover.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus