Minst 50 döda i taiwanesiska tågolyckan

Publicerad 3 april 2021 kl 14.25

Utrikes. Minst 50 personer har nu bekräftats döda i gårdagens svåra tågolycka i Taiwan. Det rapporterar Taiwan News.

Gilla artikeln på Facebook

Bland de 50 döda finns tågets förare och hans assistent. Ytterligare över 150 uppges ha skadats i olyckan, varav flera medborgare från andra länder. En fransman och en amerikan finns också bland de döda.

Uppemot 500 människor uppges enligt Taiwans järnvägsmyndighet ha befunnit sig ombord på tåget under fredagsmorgonen. Tåget, med åtta vagnar och 376 sittplatser, var överfullt och många var på väg för att fira den kinesiska högtiden Qingmingfesten

När tåget vid halv tio-tiden på morgonen var på väg in i Qingshuitunneln, på väg söderut mot staden Hualien på Taiwands östkust, kolliderade det med ett arbetsfordon. Fordonet hade innan olyckan stått parkerat vid en slänt ovanför spåret, men kommit i rörelse och glidit ned på spåret.

Vid den våldsama kollisionen med arbetsfordonet spårade flera av tågvagnarna ur och kolliderade med tunnelväggen. Dussintals människor, varav många svårt skadade, satt efter tågolyckan fast inne i tågvraket. Enligt ögonvittnen satt många passagerare fast under sätena.

Minst 36 döda i svår tågolycka i Taiwan


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.