55 anlagda bränder i Lund – sedan årsskiftet

Skolor, soprum och bilar eldas upp

Publicerad 30 juni 2020 kl 15.10

Inrikes. Bara sedan årsskiftet har Lund drabbats av 55 anlagda bränder mot bland annat skolor och bilar, uppger Kvällsposten. Även förra året eldhärjades staden av bilbränder.

Gilla artikeln på Facebook

Under natten till tisdag sattes ytterligare en skola i brand i Lund i Skåne. Det var vid 03-tiden som räddningstjänst och polis larmades till Mårtensskolan, som någon hade satt eld på.

Branden upptäcktes av en väktare. Väktaren hade andats in rök när han försökte släcka elden så även en ambulans skickades till platsen, skriver polisen på sin hemsida. Branden förstörde både delar av fasaden och husets konstruktion. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Men det var alltså bara en i mängden av bränder i Lund på senare tid. I mitten på juni eldhärjades Järnåkraskolan men branden kunde stoppas tack vare ett larm. Den 21 maj totalförstördes en förskola i kommunen.

Sedan årsskiftet har det skett 55 anlagda bränder i Lund, enligt Kvällsposten. Det handlar bland annat om skolor, soprum och personbilar som brunnit.

– Vi har ingen frihetsberövad för de här bränderna. Det är något vi fortsätter arbeta med, även om det är svårt nu i semestertider, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford till tidningen.

Enligt polisen är ingen del av kommunen värre drabbad än andra, och nu försöker man hitta likheter och skillnader mellan brotten.

Men bränderna började redan förra året. Då eldades bland annat 30 bilar upp i staden under en och samma månad.

I februari i år dömdes ett invandrarpar till fyra års fängelse för en rad bilbränder i bland annat Malmö, Kävlinge, Burlöv och Trelleborg under 2019.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.