Här blir 64 politiker knäpptysta när de ställs till svars för IS-skolor

Publicerad 16 juni 2021 kl 19.57

Inrikes. Örebropartiets ledare Markus Allard frågade politikerna i fullmäktige om de tänker sluta sponsra islamistiska förskolor. Då blev politikerna knäpptysta.
 – Det är bara att gratulera till den allians ni har med de lokala journalisterna. Det är fan vidrigt hur det ser ut, rasade Allard då.

Gilla artikeln på Facebook

"Det här var på riktigt bland det sjukaste jag upplevt i Kommun­fullmäktige. Helt tyst från alla andra 64 ledamöter. Begärde ordet tre gånger på raken, ingen däremellan, ingen ville svara. Och sen den KOMPAKTA tystnaden från lokal­medierna. TALANDE TYSTNAD."

Så skriver Örepropartiets Markus Allard på Twitter efter tisdagens möte i Örebros kommunfullmäktige.

Under mötet tog han upp hur kommunen finansierat skolor med islamister i styrelser. Häromveckan kom nyheten att Skolinspektionen stänger två muslimska skolor i Örebro, bland annat efter att det kommit fram att en jihadist som valts in i styrelsen åkt på terrorresa till Syrien.

Markus Allard påpekade under det digitala kommunfullmäktigemötet att politikerna i Örebro fortsätter att tillåta islamistiska friskolor, trots varningar från Säpo. Han frågade de andra ledamöterna rakt ut om det tänker göra något åt saken eller om de anser att de inte har något ansvar.

Då blev det knäpptyst – i över 10 sekunder – innan ordet återigen gick till Allard, som sade:

– Jag ställde frågor. Jag vill ha svar på mina frågor. Hur ska vi göra med förskolorna, ska vi ha kvar dem? Lokala journalister kommer inte ställa er mot väggen, så någon måste ju göra det. Det är en skam att det ser ut så här, att vi i en svensk kommun håller på och sponsrar den här typen av organisationer. Det är riktigt, riktigt illa. Kommer ni svara på mina frågor eller ska ni bara bemöta det här med tystnad?

Då blev det återigen tyst – varpå Markus Allard rasade:

– Det här är så talande, att ni bara bemöter det här med tystnad. Jag förstår varför ni gör det, för ni kommer att komma undan. Ingen journalist kommer att ställa er mot väggen. Ni kommer att komma undan. Det är bara att gratulera till den allians ni har med de lokala journalisterna. Det är fan vidrigt hur det ser ut.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.