675.000 invandrare går på bidrag i Sverige

Publicerad 13 april 2021 kl 05.54

Inrikes. Moderaterna har beställt siffror på hur det går med den så kallade integrationen från riksdagens utredningstjänst, RUT. En rapport från partiet visar nu att 675.000 invandrare går på bidrag i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

"År 2019 var cirka 675.000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande", konstaterar partiet i rapporten.

Självförsörjning har definierats som en inkomst före skatt på 186.000 kronor per år eller cirka 12.500 kronor efter skatt per månad. Även meningslösa subventionerade jobb räknas som självförsörjning.

Med detta ekonomiska mått har Sverige idag 675 000 invandrare som inte är självförsörjande utan istället bidragsförsörjda.

"Siffran kommer naturligtvis aldrig att bli noll, men politiken måste entydigt inriktas på att kraftigt öka antalet självförsörjande invandrare", skriver Moderaterna i rapporten.

Att döma av rapporten är dock vissa invandrargrupper, närmare bestämt de från tredje världen, i princip omöjliga att integrera på arbetsmarknaden. Medianinkomsten från arbete för somalier som bott upp till fyra år i Sverige är exempelvis bara 100 kronor i månaden, medan resten av den typiske somalierns intäkter kommer från bidrag.

I Danmark har regeringen nu börjat inrikta integrationspolitiken såvitt gäller tredje världen invandrare på återintegration – i tredje världen.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, sade landets utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nyligen till lokala medier.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0