675.000 invandrare går på bidrag i Sverige

Publicerad 13 april 2021 kl 05.54

Inrikes. Moderaterna har beställt siffror på hur det går med den så kallade integrationen från riksdagens utredningstjänst, RUT. En rapport från partiet visar nu att 675.000 invandrare går på bidrag i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

"År 2019 var cirka 675.000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande", konstaterar partiet i rapporten.

Självförsörjning har definierats som en inkomst före skatt på 186.000 kronor per år eller cirka 12.500 kronor efter skatt per månad. Även meningslösa subventionerade jobb räknas som självförsörjning.

Med detta ekonomiska mått har Sverige idag 675 000 invandrare som inte är självförsörjande utan istället bidragsförsörjda.

"Siffran kommer naturligtvis aldrig att bli noll, men politiken måste entydigt inriktas på att kraftigt öka antalet självförsörjande invandrare", skriver Moderaterna i rapporten.

Att döma av rapporten är dock vissa invandrargrupper, närmare bestämt de från tredje världen, i princip omöjliga att integrera på arbetsmarknaden. Medianinkomsten från arbete för somalier som bott upp till fyra år i Sverige är exempelvis bara 100 kronor i månaden, medan resten av den typiske somalierns intäkter kommer från bidrag.

I Danmark har regeringen nu börjat inrikta integrationspolitiken såvitt gäller tredje världen invandrare på återintegration – i tredje världen.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, sade landets utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nyligen till lokala medier.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bilder: Iranska krigsfartyg på Östersjön

Första Östersjöbesöket från Mellanöstern-landets marin. Ryssand har satt in tre strategiska atomubåtar med kärnvapenkapacitet.0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0