675.000 invandrare går på bidrag i Sverige

Publicerad 13 april 2021 kl 05.54

Inrikes. Moderaterna har beställt siffror på hur det går med den så kallade integrationen från riksdagens utredningstjänst, RUT. En rapport från partiet visar nu att 675.000 invandrare går på bidrag i Sverige.

Dela artikeln

"År 2019 var cirka 675.000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande", konstaterar partiet i rapporten.

Självförsörjning har definierats som en inkomst före skatt på 186.000 kronor per år eller cirka 12.500 kronor efter skatt per månad. Även meningslösa subventionerade jobb räknas som självförsörjning.

Med detta ekonomiska mått har Sverige idag 675 000 invandrare som inte är självförsörjande utan istället bidragsförsörjda.

"Siffran kommer naturligtvis aldrig att bli noll, men politiken måste entydigt inriktas på att kraftigt öka antalet självförsörjande invandrare", skriver Moderaterna i rapporten.

Att döma av rapporten är dock vissa invandrargrupper, närmare bestämt de från tredje världen, i princip omöjliga att integrera på arbetsmarknaden. Medianinkomsten från arbete för somalier som bott upp till fyra år i Sverige är exempelvis bara 100 kronor i månaden, medan resten av den typiske somalierns intäkter kommer från bidrag.

I Danmark har regeringen nu börjat inrikta integrationspolitiken såvitt gäller tredje världen invandrare på återintegration – i tredje världen.

– Vi måste vara mer ärliga och direkta. Vissa invandrare har levt på socialbidrag under lång tid. De har aldrig lyckats bli en del av samhället. Kanske vore det bäst för alla om de återvände hem till sitt eget land, sade landets utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nyligen till lokala medier.


Träder fram – med en vädjan till sina landsmän. Varningen: De antivita idéerna och rasistanklagelserna kan slå tillbaka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Finland kan avvisa asylsökare direkt vid gränsen

Ska inte släppas in i landet och får inte söka asyl. "Ibland är man tvungen att ta till åtgärder där säkerheten går först."0 

Ekonominyheter

Styrräntan lämnas oförändrad

Riksbankens besked idag.. "Inflationstrycket är fortfarande något förhöjt."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Elon Musk sprider invandringslarmet. "Svenskarna fick inte lägga märke till de stora, skäggiga män som kom in i landet och insisterade på att de var barn."0 Plus

Vetenskap

ChatGPT kan göra läkarjobb – tio gånger snabbare. Producerar medicinska journalanteckningar med samma kvalitet.0 

Stickning hjälper mot psykisk ohälsa. Bekräftat av forskare.0 

Kultur