AFA drev bombfabrik i Paris

Publicerad 24 maj 2020 kl 17.21

Utrikes. Polisen i Parisförorten Bagnolet har gripit fyra personer efter att ha upptäckt vad som misstänks vara vänsterextrema Antifascistisk aktions (AFA) högkvarter i staden. I lokalen påträffades sprängmedel, skriver Breitbart.

Gilla artikeln på Facebook

Under en polisrazzia mot byggnaden upptäckte polisen dussintals molotovcocktails och andra typer av brandbomber.

I lokalen, som har ockuperats av vänsterextremister, påträffades även slagord som: "En polis, en kula, social rättvisa."

Där fanns också graffiti med budskap som "Välkommen till vårt Parishögkvarter Antifa75", vilket lett till att spekulationer om att lokalen har varit ett högkvarter för AFA, rapporterar Le Point.

Bland de fyra gripna finns en 30-årig man och en 29-årig kvinna som sedan tidigare är kända av polisen för våldshandlingar. De andra två extremisterna greps dagen innan och befanns inneha sprängämnen och molotovcocktails.

Det är inte första gången som bombfabriker med kopplingar till AFA har upptäckts i Europa. Polisen i tyska Thüringen gjorde en liknande upptäckt 2018. I det fallet visade sig en av de misstänkta ha en direkt koppling till en politiker från det tyska vänsterpartiet, skriver Breitbart.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0