Giorgia Meloni.

AFD:s attack mot Meloni: För öppna gränser och krig

Publicerad 30 maj 2024 kl 08.06

Utrikes. Spänningarna ökar mellan de invandringskritiska partierna i Europa. Alternativ för Tyskland (AFD) kritiserar nu Italiens premiärminister Giorgia Meloni för att ha kraftigt ökat invandringen till Italien och stöttat kriget i Ukraina.
– Den här meloniseringen kommer inte att drabba oss, säger AFD:s partiledare Tino Chrupalla.

Dela artikeln

Tino Chrupalla levererade bredsidan till Meloni under AFD:s Sachsens partikonferens, rapporterar Remix News.

– Vi kommer inte att böja oss för någon. Våra politiska ståndpunkter är korrekta och har för närvarande fört oss till en andraplats i opinionsmätningarna i Tyskland. Vi kommer inte att böja oss till förmån för europeiska ståndpunkter bara för att vi då blir mer attraktiva för vissa, sade Chrupalla.

Han fortsatte:

– Vi ser detta i Italien. Invandringen har faktiskt fördubblats där under premiärminister Meloni. Öppna gränser istället för blockader. Meloni är också för fler vapen i Ukrainakriget och för konfrontation med Ryssland istället för fred och diplomati för Europa. Jag vill göra det klart att den här meloniseringen kommer inte att drabba oss.

– För oss kommer alltid tyska intressen först.

Den skarpa kritiken mot Meloni, som leder partiet Italiens bröder, kommer efter att AFD uteslutits från gruppen Identitet och demokrati (ID) i EU-parlamentet. Marine Le Pen från franska Nationell samling var pådrivande bakom uteslutningen efter att AFD-ledamoten Maximilian Krah kommenterat att inte alla soldater som tjänstgjorde i Waffen-SS nödvändigtvis var krigsförbrytare.

Detta agerande strax före EU-parlamentsvalet har kritiserats för att vara ett svek mot en europeisk samarbetspartner, och ett försök att förbättra det egna partiets image i den franska allmänhetens ögon.

Nu går det rykten om att Le Pen förbereder sig på att bilda en ny grupp tillsammans med Meloni, eller att gå med i Melonis grupp ECR där även Sverigedemokraterna sitter, skriver Remix News.


Nyheter från förstasidan

Gängkriminella invandrare döms till döden i Irak

Sköt gängledare i vintras. Nu dömer arablandet majoriteten av dem till döden.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.