Giftattacken mot AFD-ledaren
Tino Chrupalla fördes i väg från mötet med ambulans.

AFD:s partiledare på intensiven – attackerades på valmöte

Publicerad 5 oktober 2023 kl 11.47

Utrikes. Tino Chrupalla – en av de två partiledarna för invandringskritiska Alternativ för Tyskland (AFD) – vårdas på intensiven. Detta efter att ha attackerats – enligt uppgifter med en spruta – i samband med ett valmöte Bayern. Det rapporterar Junge Freiheit.

Dela artikeln

Händelsen inträffade vid ett kampanjmöte i Ingolstadt på onsdagen inför delstatsvalet i Bayern.

Innan Tino Chrupalla skulle hålla tal inträffade enligt partiet en "våldsam incident", och partiledaren fördes med ambulans till sjukhus.

Högertidningen Junge Freiheit rapporterar med hänvisning till vittnen på plats att Chrupalla kan ha blivit attackerad och stucken med en spruta. Han ska innan han kollapsade ha pekat ut "två unga män" som uppges ha gripits av polisen.

Den österrikiska journalisten Gerald Grosz bekräftar för Junge Freiheit att en spruta hittats av polisen.

Tysk vänstermedia tonar dock ned händelsen och beskriver det hela som ett "mysterium".

Chrupalla, 48, har varit en av ADF:s två ledare sedan 2019. Den andra partiledaren är Alice Weidel, som har avbrutit ett offentligt uppträdande denna vecka och fått hjälp av livvakter att gå under jorden med sin familj efter att ha utsatts för vad som beskrivs som ett trovärdigt hot.

ADF är numera andra största parti i mätningarna i Tyskland, men bekämpas på ett avhumaniserande sätt av det tyska etablissemanget. Flera tunga röster har nyligen höjts för att helt förbjuda partiet, och dess medlemmar beskrivs som skadedjur.


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.