Giftattacken mot AFD-ledaren

Bekräftat: AFD-ledaren angripen med giftspruta

Publicerad 6 oktober 2023 kl 11.59

Utrikes. Invandringskritiska Alternativ för Tysklands partiledare Tino Chrupalla lades in på intensiven efter att att ha angripits och kollapsat på ett valmöte. Nu rapporterar Junge Freiheit att läkarrapporten visar att Chrupalla utsatts för "intramuskulär injektion" med en "okänd substans" – ett gift.

Dela artikeln

Onsdagens attack mot AFD-ledaren på ett kampanjmöte i Ingolstadt i Bayern tonas fortfarande kraftigt ned i etablerade medier.

Där hänvisas det gång på gång till ett tidigare uttalande från polisen om att det inte finns några indikationer på att Tino Chrupalla skulle ha blivit angripen.

Högerpublikationen Junge Freiheit – som kan beskrivas som den enda oppositionella tidningen i Tyskland – har dock från start rapporterat om hur journalister och vittnen på plats beskrivit hur Chrupalla blev stucken med en spruta. Även partiet har vidhållit att han utsattes för en attack.

Nu har Junge Freiheit tagit del av läkarrapporten från Ingolstadt-kliniken där detta bekräftas. AFD-ledaren har utsatts för "intramuskulär injektion" med en "okänd substans".

Det rör sig om någon form av gift som gett symtom som illamående och huvudvärk, enligt läkarna.

Efter att ha undersökt Chrupalla hittade läkarna en "nålsticksskada" i deltamuskeln, som håller fast axelleden. Gärningsmännen högg partiledaren i överarmen.

På söndag är det delstatsval i både Bayern och Hessen och AFD ser ut att gå starkt framåt i båda delstaterna. I media och av myndigheter i Tyskland behandlas AFD – som numera är näst största parti i de nationella mätningarna – som en fiende mot staten och det ställs krav på att partiet ska förbjudas. Dess företrädare avhumaniseras regelbundet.


Nyheter från förstasidan

Här är romernas springnota på 82.000 kronor

Julbordet i Malmö var bara toppen av ett isberg. Visade sig ha begått en massa liknande bedrägerier – för miljonbelopp.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.