Afghan våldtog 13-årig flicka men slipper utvisning: "Saknas synnerliga skäl"

Publicerad 27 juli 2019 kl 14.34

Inrikes. En 21-årig man från Afghanistan som behöver tolk på persiska döms nu till två år och två månaders fängelse sedan han våldtagit en 13-årig flicka vid Björkestaskolan i Nykvarn i maj. Mannen slipper dock utvisning.

Dela artikeln

Det var den 19 maj i år som en 13-årig flicka blev våldtagen vid Björkestaskolan i Nykvarn.

Den 21-årige afghanen hade först stoppat ned sin hand i flickans byxor. Han pratade med flickan, som var förvirrad och tänkte att det var bäst att prata tillbaka, av rädsla för vad som annars skulle hända.

Men vid en mörk plats tog han tag i flickans axlar och tryckte ned henne mot marken.

"Han fattade sedan tag med bägge händerna bakom hennes huvud och tryckte hennes ansikte mot sin erigerade penis. Han tvingade in den i hennes mun", står det beskrivet i polisens förundersökningsprotokoll, som Fria Tider tagit del av.

Flickan försökte trycka bort mannen genom att pressa sina händer mot hans ljumskar, men "han höll emot".

Offret "fick ingen luft, han hade sin penis i hennes min i kanske 20-30-sekunder... Sen kände hon att han började komma lite och lyckades vrida undan sitt ansikte och knuffa bort honom... Det smakade äckligt i munnen och när hon trodde att han inte längre såg henne så spottade hon två gånger mot en vägg. Hon började få panik...", står det.

Nu döms afghanen till två år och två månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Enligt domstolen ska mannen ha haft en "likgiltig inställning" till flickans låga ålder. Gärningen likställs med samlag och invandraren ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till flickan.

Gärningsmannen, som också döms för så kallad olaga förföljelse av en annan målsägande, slipper dock utvisning. "Det bör vidare beaktas att han endast var 16 år när han kom till Sverige", står det i domen.

– De har kommit fram till att det inte förelåg synnerliga skäl för utvisning med bakgrund av att han har vistats i Sverige i fem år och att han har permanent uppehållstillstånd, säger åklagaren Emma Olsson till SVT Södertälje.

Den dömde förnekar brott och menar att han trodde flickan var 17 år. Enligt honom var sexet frivilligt.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur