Afghan våldtog 13-årig flicka men slipper utvisning: "Saknas synnerliga skäl"

Publicerad 27 juli 2019 kl 14.34

Inrikes. En 21-årig man från Afghanistan som behöver tolk på persiska döms nu till två år och två månaders fängelse sedan han våldtagit en 13-årig flicka vid Björkestaskolan i Nykvarn i maj. Mannen slipper dock utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 19 maj i år som en 13-årig flicka blev våldtagen vid Björkestaskolan i Nykvarn.

Den 21-årige afghanen hade först stoppat ned sin hand i flickans byxor. Han pratade med flickan, som var förvirrad och tänkte att det var bäst att prata tillbaka, av rädsla för vad som annars skulle hända.

Men vid en mörk plats tog han tag i flickans axlar och tryckte ned henne mot marken.

"Han fattade sedan tag med bägge händerna bakom hennes huvud och tryckte hennes ansikte mot sin erigerade penis. Han tvingade in den i hennes mun", står det beskrivet i polisens förundersökningsprotokoll, som Fria Tider tagit del av.

Flickan försökte trycka bort mannen genom att pressa sina händer mot hans ljumskar, men "han höll emot".

Offret "fick ingen luft, han hade sin penis i hennes min i kanske 20-30-sekunder... Sen kände hon att han började komma lite och lyckades vrida undan sitt ansikte och knuffa bort honom... Det smakade äckligt i munnen och när hon trodde att han inte längre såg henne så spottade hon två gånger mot en vägg. Hon började få panik...", står det.

Nu döms afghanen till två år och två månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Enligt domstolen ska mannen ha haft en "likgiltig inställning" till flickans låga ålder. Gärningen likställs med samlag och invandraren ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till flickan.

Gärningsmannen, som också döms för så kallad olaga förföljelse av en annan målsägande, slipper dock utvisning. "Det bör vidare beaktas att han endast var 16 år när han kom till Sverige", står det i domen.

– De har kommit fram till att det inte förelåg synnerliga skäl för utvisning med bakgrund av att han har vistats i Sverige i fem år och att han har permanent uppehållstillstånd, säger åklagaren Emma Olsson till SVT Södertälje.

Den dömde förnekar brott och menar att han trodde flickan var 17 år. Enligt honom var sexet frivilligt.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0