Afghanistans Sverigeambassadör Abbas Noyan och Sveriges justitieminister Morgan Johansson (S).

Afghansk ambassadör om afghanerna: "Vi vill inte heller ha dem"

Publicerad 31 juli 2021 kl 12.43

Politik. Afghanistan vill inte ha tillbaka de kriminella afghaner som Sverige försöker utvisa. Det säger Afghanistans Sverigeambassadör Abbas Noyan i en intervju.
– Vi vill inte heller ha dem, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en längre intervju med Expressen som Afghanistans Sverigeambassadör Abbas Noyan ger sin syn på de 70.000 afghaner Sverige tagit emot under de senaste årens asylkaos.

Han efterlyser i intervjun mer "vänlighet" från svenska folket. Han påpekar att många av afghanerna är från Iran och inte har någon släkt i Afghanistan. Därför vore det bästa om de får stanna i Sverige, menar han.

– Om de skickas tillbaka till Afghanistan kommer de bli smugglare, mördare, tjuvar, kriminella, säger Abbas Noyan.

Många afghaner i Sverige har tagits i förvar på grund av att de begått brott. De har inte kunnat utvisas för att de vägrat coronatesta sig, vilket Afghanistan kräver för att ta emot dem som utvisas från Sverige.

Samtidigt som Abbas Noyan är tydlig med att Afghanistan tänker följa ingångna överenskommelser och ta emot kriminella afghaner som utvisas, så gör han ingen hemlighet av vad man i Afghanistan egentligen tycker om dem.

– Vi vill inte heller ha dem, säger Abbas Noyan.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0