Åttaåriga Secoriea Turner sköts ihjäl i samband med antivita Black lives matter-demonstrationer i lördags.

Brände ned restaurang och dödade åttaårig flicka efter rattfyllerist skjutits av polis

Publicerad 6 juli 2020 kl 13.52

Utrikes. En åttaårig afroamerikansk flicka sköts i lördags ihjäl i samband med antivita kravaller i Atlanta i USA. Nu har polisen utfäst en belöning på 10.000 dollar till den som kan peka ut mördaren, skriver WSB-TV Atlanta.

Gilla artikeln på Facebook

Det är kvällen den 12 juni i år som polisen larmas till en Wendy's-restaurang i Atlanta. I en bil på hamburgerrestaurangens "drive through" har en afroamerikansk man somnat bakom ratten och blockerar trafiken för andra som vill beställa mat.

Den ditlarmade polispatrullen kontrollerar mannen, konstaterar att han är berusad och bestämmer sig därför för att gripa honom för rattfylleri. Men mannen, 27-årige Rayshard Brooks, gör våldsamt motstånd mot poliserna. I tumultet som uppstår lyckas han slita åt sig en av polismännens elpistoler och springer från platsen. När han siktar med vapnet mot en av poliserna svarar denne med verkanseld, och dödar den 27-årige afroamerikanen. Hela händelsen fångas på film av polisens kroppskameror.

När Brooks skjuts ihjäl är den senaste tidens antivita Black lives matter-protester redan i full gång. Samma natt samlas upprörda demonstranter utanför Wendy's-restaurangen. Dagen därpå bränner demonstranterna ned restaurangen. En kvinna, som var bekant med Brooks, grips för den branden och är nu misstänkt för mordbrand.

Åttaåring skjuts ihjäl
De kommande veckorna eskalerar oroligheterna, och demonstranterna börjar bygga barrikader och spärra av intilläggande vägar. I lördagskväll försöker en man och kvinna, tillsammans med kvinnans åttaåriga dotter, köra förbi demonstranternas barrikader nära den nedbrända restaurangen. Området, och parkeringen mittemot, har senaste veckorna ockuperats av demonstranter.

I samband med det dyker en "grupp beväpnade individer" upp och blockerar vägen. "I något läge är det någon i gruppen som öppnar eld mot fordonet, träffar det flera gånger och träffar barnet som sitter i det", skriver polisen i ett uttalande. Enligt Atlantas borgmästare Keisha Lance Bottoms är det minst två personer som skjuter mot bilen.

Flickan, åttaåriga Secoriea Turner, förs till sjukhus för vård. Men det är för sent, hennes liv går inte att rädda. Mamma Charmaine Turner berättar vid en pressträff under söndagen att hennes dotter dör i hennes armar.

– De säger att svarta liv betyder något (Black lives matter). Ni dödade en av era egna den här gången. Ni dödade ett barn. Hon gjorde inte något mot någon, säger flickans pappa Secoriya Williamson.

Polisen i Atlanta har utfäst en belöning på 10.000 dollar till den som lämnar uppgifter som leder till att Secorieas mördare grips.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.