Val 2018
AFS tror på ett riksdagsinträde redan i höst.

Poliser och läkare på AFS riksdagslista

Publicerad 9 april 2018 kl 18.02

Inrikes. Alternativ för Sverige presenterar idag sin riksdagslista inför höstens val. Partiet går till val med 50 kandidater från hela landet, skriver man i ett pressmeddelande. Enligt partiet är man först i svensk politisk historia med en öppen process där även utomstående fått en chans att kandidera. Partiet säger att man vill motverka vänskapskorruption. Det finns också kända namn på riksdagslistan.

Gilla artikeln på Facebook

Alternativ för Sverige ställer upp i höstens riksdagsval med 50 kandidater. Det står klart idag.

Men partiet har inte bara rekryterat internt. I början av april meddelade man att vem som helst kunde ansöka om riksdagskandidatur.

Detta är första gången någonsin det sker, enligt partiet.

– På bara några dagar fick partiet in 100 ansökningar med CV och personligt brev. Det har gjort att vi kunnat förstärka riksdagslistan med kompetens som vi aldrig skulle ha nått om vi enbart hade rekryterat från de egna leden, säger Jessica Ohlson, partisekreterare och kandidat tre på listan.

Riksdagslistan är en imponerande uppställning med bland andra många välutbildade människor.

Tre av kandidaterna är läkare, två är jurister, flera är ekonomer och ingenjörer, en är polis och två är från militären.

På riksdagslistan finns även lärare, en präst, elektriker och många fler.

Ett av de mer kända namnen på listan är Lennart Matikainen, relationsexperten som medverkade i TV4:s "Skilsmässohotellet" men som sedan hängdes ut i massmedia efter att han uppmanat till ålderstester på så kallade "ensamkommande flyktingbarn".

– Vi presenterar en mycket stark laguppställning där de gemensamma nämnarna för samtliga kandidater är att deras hjärtan klappar för Sverige och att de har yrkeserfarenhet utanför partipolitiken. Vi är inte intresserade av personer som haft politiken som födkrok hela sitt yrkesliv. Alternativ för Sverige är ett parti för idealister. Vår verksamhet bedrivs helt och hållet för Sveriges väl, inte för personlig vinning, säger partiledaren Gustav Kasselstrand, som är toppkandidat.

– Alternativ för Sverige vill att politiken i allmänhet ska premiera kompetens i större utsträckning än idag. För oss som ett nytt parti är det också viktigt att vi vågar använda nya metoder som de gamla partierna aldrig skulle göra. De gamla partierna genomsyras av en destruktiv vänskapskorruption där positioner går till de som befunnit sig tillräckligt länge i partiets interna ankdamm, fortsätter han.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.