Ilskan och hoten flödar mot högerstudenter som kör buss under busstrejken.

" />

Ilskan och hoten flödar mot högerstudenter som kör buss under busstrejken.

" />

Ilskan och hoten flödar mot högerstudenter som kör buss under busstrejken.

" />
Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.
Zeke530/by-sa

Vänstervrede när högerstudenter kör busslinje trots strejk

Publicerad 20 juni 2013 kl 02.13

Inrikes.Högerjuristerna och en rad andra studenter och partipolitiskt fristående högerförbund möter aggressivitet och hot från flera håll sedan de upprättat en busslinje mellan Södersjukhuset och Karolinska sjukhuset i protest mot Kommunals busstrejk.
– De är förrädare, säger fackförbundets ordförande Annelie Nordström.

Gilla artikeln på Facebook

Högerjuristernas ordförande Hugo Selling har tillsammans med andra studenter och partipolitiskt fristående högerförbund drivit en privat busslinje mellan Södersjukhuset och Karolinska sjukhuset i protest mot Kommunals busstrejk. Strejken drabbar oskyldiga, gamla och sjuka, enligt studenterna.

Busslinjen trafikeras av minibussar, och var ingen fullskalig ersättning för den ordinarie trafiken. Likväl hindrade det inte fack- och vänsterföreträdare från att gå i taket.

Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström kallar dem som jobbar med det ideella arbetet för "förrädare" när hon kommenterar saken i fackets egen tidning KA.

– Det är fullständigt respektlöst och oacceptabelt, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund till TT.

Högerstudenterna kände sig tvungna att upphöra med busslinjen på grund av att passagerarnas trygghet inte kunde garanteras, bland annat för att vänsterextremister samlade sig i protest vid busshållplatserna och busschaufförer tutade aggressivt mot ekipaget.

Hårdast i sin kritik mot högerstudenterna var Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg, som avrådde från användning av sprängmedel men i övrigt ställde sig positiv till fysisk konfrontation.

"Det finns ingen anledning att spränga bussarna som överklassclownerna kör runt i - annat än med våra kroppar", hette det bland annat när hon skrev om saken i en arg krönika.

Linderborg refererar till att studenterna kallade busslinjen för Amalthealinjen, efter det fartyg med brittiska arbetsvilliga hamnarbetare som under en strejk i Malmö 1908 utsattes för bombdåd av vänsterextremisten Anton Nilsson, med flera skadade och en död som följd.

"Strejkbryteri är inte olagligt, det var därför Anton Nilsson kände sig tvungen att spränga Amalthea", skriver Linderborg.

På Twitter och sociala medier var tonläget infekterat och på Facebook haglade dödshoten, uppger Hugo Selling, som säger att han "kommer hantera vänstern om de försöker med våld".

En av dem som är oförstående inför uppståndelsen är Sanna Rayman på SvD:

"Amalthealinjen lär inte så mycket som repa lacken i den pågående strejken. Bussen är en banderoll på hjul, inget mer", skriver hon i ledarbloggen.

Läs också:
Kommunist på Aftonbladet hotar polisanmäla Fria Tider

Fotnot: Den sista dödsdomen i Sverige avkunnades 1920.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Inrikes

Henke Larsson: Jag ser inte mig själv som svensk

"Betraktar mig själv som utlänning".. Har samma inställning trots 106 landskamper för Sverige.0 

Regeländring för invandrare. Hälften av alla som börjar SFI hoppar av idag.0 

Utsatta området tas över av konkursförvaltare. Nu har beslutet klubbats av Stockholms tingsrätt.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur