Aftonbladet: "Påfallande många judar" bakom coronakritiken mot Sverige

Publicerad 24 maj 2020 kl 20.28

Media. Judar som Peter Wolodarski och Göran Rosenberg är över­representerade bland de som kritiserar Sveriges så kallade strategi mot corona. Det hävdar nu tidningen Aftonbladet i sin samtids­kommenterande podd "Stormens utveckling".

Gilla artikeln på Facebook

I podden diskuterar Aftonbladet-profilerna Ola Söderholm och Jonatan Unge den internationella kritiken mot Sverige och funderar på varför omvärlden har så svårt att acceptera svenskarnas "rationalistiska" och kollektivistiska syn på corona, där rätten till liv inte är absolut och där man kan kalkylera med vissa dödsfall för att bespara resten av kollektivet onödigt ekonomiskt lidande.

– Det är påfallande många utav kritikerna i Sverige som är sådana som har invandrarbakgrund, eller liksom såhär judisk bakgrund. Typ som Wolodarski, Göran Rosenberg, säger Ola Söderholm.

"Fantastisk judeplan": Här är Aftonbladets Hitler-hyllande artiklar du aldrig tidigare läst

– Ett råd till alla judar är ju att: Ligg lågt under kristider! inflikar Jonatan Unge.

Duon konstaterar sedan att invandrare och judar verkar ha uppfattningen att rätten till liv går före ekonomiska kalkyler och jämför kritiken mot den svenska linjen med islamism.

– Om det ska vara som ni vill ha det, då kanske vi ska ha sharialagar också.

Det är inte första gången som Aftonbladet knyts till antisemitism. I början av maj publicerade riksdagsmannen Lars Beckman (M) bilder ur Fria Tider som uppmärksammade Aftonbladets Hitler-hyllande artiklar under andra världskriget. Istället för att beklaga den ursprungliga publiceringen gick Aftonbladets nyhetschef Jonathan Jeppsson till angrepp mot Beckman och anklagade honom för att läsa Fria Tider.

"Varifrån kommer bildmontaget du delar?", skrev Jeppsson.

M-politikern bedyrade då att han inte kände till att bilderna kom från Fria Tider och förnekade helt att han läste den populära konservativa nättidningen.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.