Aftonbladets nyhetschef sur över Fria Tider-artiklar om tidningens nazistiska förflutna

Publicerad 11 maj 2020 kl 18.57

Media. Aftonbladets nyhetschef Jonathan Jeppsson är sur för att den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman uppmärksammat en Fria Tider-artikel om Aftonbladets nazistiska förflutna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under söndagen som Lars Beckman postade en skärmdump från Fria Tiders artikel "Fantastisk judeplan": Här är Aftonbladets Hitler-hyllande artiklar du aldrig tidigare läst på Twitter. I Twitterkonversationen som följde på inlägget reagerade Aftonbladets nyhetschef Jonathan Jeppsson väldigt starkt på skärmdumpen och frågade anklagande: "Varifrån kommer bildmontaget du delar?"

I ett annat inlägg på mikrobloggen anklagar Jeppsson den moderate riksdagspolitikern för att "gå deras ärenden", där "deras" syftar på Aftonbladet-konkurrenten Fria Tider.

Även Chang Frick från den Sverigedemokraterna närstående webbtidningen Nyheter idag deltog i Twitterbråket. Hans hypotes är att Lars Beckman är "drabbad av svår otur när han delar skärmdumpar och bilder på Twitter."

Till följd av de påstridiga påstötningarna från Aftonbladets sida valde Lars Beckman att ta bort sitt Aftonbladet-kritiska inlägg. Han ursäktar sig med att "det borde finnas ett verktyg där man kunde granska vem som gjort bilder".

Det är ett välkänt faktum att Aftonbladet var en protysk tidning under andra världskriget, men för kvällstidningen är det ett känsligt ämne att prata om. Aftonbladet tystar gärna röster som vill diskutera tidningens historia.

Fria Tider har senaste veckorna grävt fram ett flertal tidigare relativt okända omständigheter kring Aftonbladets hållning under andra världskriget. Bland annat att självaste Adolf Hitler fick en artikel publicerad i Aftonbladet 1941.

Här är artiklarna som Aftonbladet absolut inte vill att du ska läsa:

"Fantastisk judeplan": Här är Aftonbladets Hitler-hyllande artiklar du aldrig tidigare läst

Här skriver Adolf Hitler i Aftonbladet om den "judisk-bolsjevikiska krigssamman-svärjningen"


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.